Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕορτάστηκαν τα 200 χρόνια από την Απελευθέρωση του Ναυπλίου (φώτο -...

Εορτάστηκαν τα 200 χρόνια από την Απελευθέρωση του Ναυπλίου (φώτο – βίντεο)

Το Ναύπλιο με επετειακές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ, εορτάστηκαν τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της από τον Τουρκικό ζυγό, σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις ο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκας, οι βουλευτές του νομού Αργολίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τσιούμης, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τ.Χρόνης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γ.Καχριμάνης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Σωμάτων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Σημαιοφόροι από Σχολείων του Ναυπλίου, εκπαιδευτικοί, και πολίτες τις τιμώμενης πόλης .

 

Άγημα του Συλλόγου «Αρματωμένοι Μωραΐτες – Στάϊκος Σταϊκόπουλος» και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπλίου παρέλαβε την εικόνα του Στάικου Σταϊκόπουλου, από το Δημαρχείο και την μετέφερε στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια όπου τελέσθηκε δοξολογία, για τον Στάϊκο Σταϊκόπουλο και τα παλικάρια του χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου .

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο ανδριάντα του Στάϊκου Σταϊκόπουλου και καταθέσεις στεφάνων. 

Είναι η πρώτη χρονιά που ενεργοποιήθηκε το Βασιλικό Διατάγμα του 1959 (Β.Δ 143/14-7/1959), με το οποίο καθιερώνεται με κάθε επισημότητα, η 30η Νοεμβρίου-ημέρα της Άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου – ως Τοπική Εθνική Γιορτή και επίσημη αργία. Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που ήταν προγραμματισμένη ακυρώθηκε λόγω κακοκαιρίας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ