Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο δεύτερο ταξίδι του Γάλλου Συνταγματάρχη Jean Nicolas Maquart ξεκινά στη Βιβλιοθήκη...

Το δεύτερο ταξίδι του Γάλλου Συνταγματάρχη Jean Nicolas Maquart ξεκινά στη Βιβλιοθήκη του Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης»

Το δεύτερο ταξίδι του Γάλλου Συνταγματάρχη Jean Nicolas Maquart, στο Ναύπλιο και την Πελοπόννησο ξεκινά στην ανανεωμένη και όμορφη Βιβλιοθήκη του Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» (Σάββατο, 3-12-2022, 19:30).

Μετά από μια δύσκολη περίοδο covid, οι ταξιδιωτικές σημειώσεις και οι υδατογραφίες του Γάλλου Συνταγματάρχη θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν δημόσια, παρότι η έκδοση της Βιβλιοθήκης έχει ήδη ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (ελληνική/γαλλική έκδοση).

Η σημασία των αρχείων, ο τρόπος που οι ξένοι ανακαλύπτουν την επαναστατημένη Ελλάδα, οι εικόνες που φαντάζονται, καταγράφουν και αποκομίζουν, οι επίσημες στρατηγικές που οδηγούν στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, ο νέος ρόλος της Γαλλίας στη Μεσόγειο, η υδατογραφία ως μέσο αποτύπωσης των περιηγητών και πολλά άλλα στοιχεία, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν δημόσια στην εκδήλωση αυτή.

Το δεύτερο ταξίδι του Γάλλου στρατιωτικού θα ξεκινήσει με την φροντίδα του Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ιστορικού, κ. Χρήστου Καρδαρά, την Ιστορικό Τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Λαμπρινή Καρακούρτη και την Φιλόλογο-Ιστορικό, Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Φιλολόγων Πελοποννήσου κ. Αλεξάνδρα Δημακοπούλου. H παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ