Featured

Συμμετοχή του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ Άργους σε πιλοτική δράση για την ανάπτυξη συνεργασίας με κοινωνικούς εταίρους (βίντεο)

Το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Άργους, ως ένα από τα Πρότυπα ΕΠΑΛ της χώρας, έχει συμμετείχε σε πιλοτική δράση του προγράμματος «Ανάπτυξη συνεργασίας με κοινωνικούς εταίρους στην Επαγγελματική Εκπαίδευση – Πρότυπα ΕΠΑΛ», που υποβλήθηκε για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG REFORM).

Το έργο υλοποιείται από μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της PPMI, μαζί με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κ. Νίκος Τσιπιανίτης, Διευθυντής του Π.ΕΠΑ.Λ Άργους μιλά για τη δράση στην κάμερα του argonafplia.gr

Όπως αναφέρεται:

Ως οργανισμός επαγγελματικής εκπαίδευσης, οφείλουμε να παρέχουμε στους μαθητές μας τις σύγχρονες και ελκυστικές δεξιότητες του 21ου αιώνα για να βγουν με εφόδια στην αγορά εργασίας. Συνεπώς, κατανοούμε την επιτακτική ανάγκη για συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις και φορείς που μπορούν έμπρακτα να στηρίξουν το σχολείο μας σε αυτήν την προσπάθεια.

Το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ.  Άργους διοργάνωσει συνάντηση με κοινωνικούς εταίρους και φορείς στην οποία αναλύονται ν οι στόχοι της Επαγγελματικής εκπαίδευσης και συζητήθηκαν προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας του σχολείου με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς. Η συνάντηση θα πραγματοποιήθηκε σήμερα την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στον χώρο του σχολείου.  

Στόχος της δράσης είναι η θεμελίωση παραγωγικών και μακροπρόθεσμων  συνεργασιών,  μεταξύ σχολείου και εταίρων,  που  θα ενδυναμώσουν την τοπική κοινωνία και θα παράξουν  αμοιβαία οφέλη τόσο για το σχολείο μας όσο και για την τοπική οικονομία μέσω της αποτελεσματικής σύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την τοπική κοινωνία.

 

morgan

Πρόσφατα

Εγκαίνεια στο Άργος του Learning Seed: Οργανισμός εκπαίδευσης και κοινωνίας των πολιτών

Η Learning Seed, ο οργανισμός εκπαίδευσης και κοινωνίας των πολιτών αποκτά νέο χώρο στην πόλη…

2 ώρες πριν

Βρέθηκε ο 49χρονος δρομέας Αμπντάλα Τανούς

Βρέθηκε στην οικία του μετά από παρέμβαση της αστυνομίας ο δρομέας Αμπντάλα Τανού. Σύμφωνα με…

5 ώρες πριν

Πανηγυρικά εορτάζει την Αγία Ειρήνη την Μεγαλομάρτυρα η Νέα Κίος Άργους (βίντεο)

Πανηγυρικά εορτάζεται η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της μεγαλομάρτυρας στην ομώνυμη εκκλησία στην περιοχή Νέας…

7 ώρες πριν

Άργος: Σύλληψη για 34χρονου για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Άργος: Συνελήφθη ένα (1) άτομο μετά από Ένταλμα Σύλληψης Συνελήφθη, χθες (10.5.2024) το πρωί, σε…

7 ώρες πριν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα λόγω εργασιών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών. Από…

7 ώρες πριν

Άργος: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με 8 θέματα

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημαρχιακό Κατάστημα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Οδός Καποδιστρίου…

22 ώρες πριν