Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυμμετοχή του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ Άργους σε πιλοτική δράση για την ανάπτυξη συνεργασίας...

Συμμετοχή του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ Άργους σε πιλοτική δράση για την ανάπτυξη συνεργασίας με κοινωνικούς εταίρους (βίντεο)

Το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Άργους, ως ένα από τα Πρότυπα ΕΠΑΛ της χώρας, έχει συμμετείχε σε πιλοτική δράση του προγράμματος «Ανάπτυξη συνεργασίας με κοινωνικούς εταίρους στην Επαγγελματική Εκπαίδευση – Πρότυπα ΕΠΑΛ», που υποβλήθηκε για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG REFORM).

Το έργο υλοποιείται από μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της PPMI, μαζί με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κ. Νίκος Τσιπιανίτης, Διευθυντής του Π.ΕΠΑ.Λ Άργους μιλά για τη δράση στην κάμερα του argonafplia.gr

Όπως αναφέρεται:

Ως οργανισμός επαγγελματικής εκπαίδευσης, οφείλουμε να παρέχουμε στους μαθητές μας τις σύγχρονες και ελκυστικές δεξιότητες του 21ου αιώνα για να βγουν με εφόδια στην αγορά εργασίας. Συνεπώς, κατανοούμε την επιτακτική ανάγκη για συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις και φορείς που μπορούν έμπρακτα να στηρίξουν το σχολείο μας σε αυτήν την προσπάθεια.

Το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ.  Άργους διοργάνωσει συνάντηση με κοινωνικούς εταίρους και φορείς στην οποία αναλύονται ν οι στόχοι της Επαγγελματικής εκπαίδευσης και συζητήθηκαν προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας του σχολείου με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς. Η συνάντηση θα πραγματοποιήθηκε σήμερα την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στον χώρο του σχολείου.  

Στόχος της δράσης είναι η θεμελίωση παραγωγικών και μακροπρόθεσμων  συνεργασιών,  μεταξύ σχολείου και εταίρων,  που  θα ενδυναμώσουν την τοπική κοινωνία και θα παράξουν  αμοιβαία οφέλη τόσο για το σχολείο μας όσο και για την τοπική οικονομία μέσω της αποτελεσματικής σύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την τοπική κοινωνία.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ