Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στο Ναύπλιο την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στο Ναύπλιο την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022.

Πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου.

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου 2022 όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών κοινής ωφέλειας, των τραπεζών, των κεντρικών οδών – πλατειών του Ναυπλίου και των ελλιμενισμένων λιμενικών πλοίων.

10.00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Τόλη Κοΐνη, μαθηματικό του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου.

10.30 Επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια (Πλατεία Καποδίστρια, Ναύπλιο).

Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, των Ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, όπου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

 Παρακαλούνται όπως φροντίσουν για τα σχετικά με: Την οργάνωση των ιεροτελεστιών η Ι. Μ. Αργολίδας Τη συμμετοχή του Στρατού η Υ.Δ.Υ.Π. Ναυπλίου Τον σημαιοστολισμό, τη φωταγώγηση, την παρουσία της Φιλαρμονικής και την προετοιμασία του χώρου ο Δήμος Ναυπλιέων Την τήρηση της τάξης,η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας

Τελετάρχες ορίζονται ο κ. Ιωάννης Στάθης υπάλληλος της Π. Ε. Αργολίδας και ο κ. Στυλιανός Γκουριώτης υπάλληλος του Δήμου Ναυπλιέων.

Φωτογραφία εξωφύλλου. Η γέφυρα της Ανδρίτσας (Αργολίδα), μετά την ανατίναξή της από μέλη της Εθνικής Αντίστασης, στις 23 Μαρτίου 1944.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ