Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Άργους στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη συνεργασίας με κοινωνικούς εταίρους »

Το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Άργους στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη συνεργασίας με κοινωνικούς εταίρους »

Το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Άργους, ως ένα από τα Πρότυπα ΕΠΑΛ της χώρας, έχει την τιμή να συμμετέχει σε πιλοτική δράση του προγράμματος «Ανάπτυξη συνεργασίας με κοινωνικούς εταίρους στην Επαγγελματική Εκπαίδευση – Πρότυπα ΕΠΑΛ»,

που υποβλήθηκε για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG REFORM). 

Το έργο υλοποιείται από μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της PPMI, μαζί με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ως οργανισμός επαγγελματικής εκπαίδευσης, οφείλουμε να παρέχουμε στους μαθητές μας τις σύγχρονες και ελκυστικές δεξιότητες του 21ου αιώνα για να βγουν με εφόδια στην αγορά εργασίας. Συνεπώς, κατανοούμε την επιτακτική ανάγκη για συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις και φορείς που μπορούν έμπρακτα να στηρίξουν το σχολείο μας σε αυτήν την προσπάθεια.

Το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Άργους διοργανώνει συνάντηση με κοινωνικούς εταίρους και φορείς στην οποία θα αναλυθούν οι στόχοι της Επαγγελματικής εκπαίδευσης και θα συζητηθούν προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας του σχολείου μας με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 12:00 έως 14:00 στον χώρο του σχολείου.

Στόχος της δράσης είναι η θεμελίωση παραγωγικών και μακροπρόθεσμων συνεργασιών, μεταξύ σχολείου και εταίρων, που θα ενδυναμώσουν την τοπική κοινωνία και θα παράξουν αμοιβαία οφέλη τόσο για το σχολείο μας όσο και για την τοπική οικονομία μέσω της αποτελεσματικής σύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την τοπική κοινωνία.

Ο ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ του Π.ΕΠΑ.Λ. ΑΡΓΟΥΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΠΙΑΝΤΙΤΗΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ