Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣεμινάριο «Μουσικοκινητική - Το μαγικό κλειδί της χαράς» για εκπαιδευτικούς της Αργολίδας

Σεμινάριο «Μουσικοκινητική – Το μαγικό κλειδί της χαράς» για εκπαιδευτικούς της Αργολίδας

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αργολίδας διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «Μουσικοκινητική-Το μαγικό κλειδί της χαράς» που το περιεχόμενό του ενδιαφέρει κυρίως νεοδιόριστους και Εκπαιδευτικούς των πρώτων τάξεων του Δημοτικού και τις νηπιαγωγούς» με το συγγραφέα- μουσικοπαιδαγωγό Βασίλη Αναγνώστου.

Το σεμινάριο θα γίνει την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 από τις 5μμ έως τις 8μμ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου.

Οι συνάδελφοι/ισσες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Σεμινάριο πρέπει να το δηλώσουν στο e-mail του Συλλόγου: [email protected] ή στο τηλέφωνο 6977678387.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1. Θόρυβος + Κίνηση||Κρότος + Ρυθμός||Χτύπος + Χορός

Μια τάξη μπαίνει σε…τάξη!

(Όταν ο θόρυβος γίνει κρότος κι ο κρότος γίνει χτύπος τότε το χαοτικό πλήθος αποκτά σχήμα + ρυθμό + συγχρονισμό και ίσως στο τέλος και να χορεύει)

2. Μεγάλοι μπελάδες σε μικρό χώρο

Κι όμως υπάρχει Μουσικοκινητική για…καθιστούς!! (Όταν ο Δάσκαλος έχει να αντιμετωπίσει μια ζωηρή ομάδα κι ο χώρος είναι περιορισμένος)

3. Παιζομαθαίνοντας-Μαθαινοπαίζοντας

Στα παιχνίδια λέμε ναι! Και ένα και δύο και πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια… (Κανένα παιχνίδι δεν είναι μόνο παιχνίδι. Όλα διεξάγονται στα γήπεδα της γνώσης!)

4. Κι αν δεν μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα;

Και ναι! Μπορούμε να μάθουμε και να κάνουμε πράγματα δίχως να μιλάμε!!! (Όταν κάποια παιδιά δεν μιλάνε ακόμη Ελληνικά κι εμείς θέλουμε να τα βάλουμε γρήγορα στην παρέα μας)

Χρόνος: Τετάρτη 23/11ου ( 5.00μμ-8.00μμ)

Δηλώσεις συμμετοχής:  (απαραίτητη η προεγγραφή!)

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ