Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΙδρύθηκε Παράρτημα της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ) στην Αργολίδα με έδρα το Ναύπλιο...

Ιδρύθηκε Παράρτημα της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ) στην Αργολίδα με έδρα το Ναύπλιο  

Ιδρύθηκε και λειτουργεί Παράρτημα της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ) στο Νομό Αργολίδας με έδρα το Ναύπλιο.

Η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. είναι σωματείο με έδρα τη Θεσσαλονίκη (αποφ. 7942/2007 Μ. Πρωτ. Θεσσαλονίκης) και εκφράζει μια προσπάθεια συνειδητοποιημένων Ελλήνων πολιτών εφέδρων αξιωματικών και οπλιτών, που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και ενίσχυση των μεταξύ αυτών αναπτυχθέντων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας σχέσεων, δεσμών και ιδεών και ιδίως η καλλιέργεια του εθελοντισμού, της φιλοπατρίας, της πειθαρχίας και του αλτρουισμού επ’ ωφελεία των ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής αμύνης της Πατρίδας. Μέλη της ΛΕΦΕΔ μπορούν να γίνουν όσοι είναι εν ενεργεία στελέχη ή έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις ή τα Σώματα Ασφαλείας (ΕΣ, ΠΝ, ΠΑ, ΕΛΑΣ, ΛΣ, ΠΣ κλπ).  

Στους καταστατικούς σκοπούς του σωματείου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η προάσπιση, προώθηση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εφέδρων έναντι της πολιτείας και των δημοσίων αρχών εν γένει, η συμμετοχή, διοργάνωση και η εκπροσώπηση της Ελλάδας και των εφέδρων σε πάσης φύσεως στρατιωτικές, πολιτιστικές, ιστορικές, αθλητικές και επιστημονικές εκδηλώσεις, εθνικού και διεθνούς χαρακτήρα, η ανάπτυξη συνεργασίας και οργανικής σύνδεσης των εφέδρων με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η συνεργασία με άλλους φορείς όπως ενδεικτικά οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων όλων των όπλων και σωμάτων, η Αρχαιολογική και η Πυροσβεστική υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα, η Αστυνομία και η διάθεση έμψυχου και άψυχου υλικού προς επιτέλεση εθνικού και κοινωνικού έργου, η προστασία της ελληνικής υπαίθρου και  του περιβάλλοντος εν γένει. 

Επίσης, η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. είναι ενταγμένη στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.  

Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αργολίδας είναι ο Σχης ε.α. (ΜΧ) Ιωάννης Καρυανός. 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ