Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕπίσκεψη στο ολλανδικό σχολείο Dr. Mollercollege Waalwijk με 40 μαθητές του Νέου...

Επίσκεψη στο ολλανδικό σχολείο Dr. Mollercollege Waalwijk με 40 μαθητές του Νέου Σχολείου Αργολίδας

Οι εκπαιδευτικές, διαπολιτισμικές ανταλλαγές μεταξύ μαθητών του Νέου Σχολείου  και συνομηλίκων τους από το εξωτερικό, έχοντας ξεκινήσει 20 χρόνια πριν,  αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας του σχολείου μας, συνεισφέρουν στην εκπαιδευτική εμπειρία και καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής των μαθητών μας.

Οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές ενισχύουν τη μετάδοση των αρχών και αξιών της Ευρωπαικής Ένωσης και ενισχύουν την πληροφόρηση του μαθητή τόσο για εκπαιδευτικές πρακτικές αλλά και για θέματα που αφορούν το γενικότερο πληθυσμό όπως: κλιματική αλλαγή ρατσισμός, ενεργειακό, βία.

Τα παιδιά μας ταξιδεύουν σε άλλες χώρες (Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία), φιλοξενούνται σε οικογένειες μαθητών του σχολείου που προσκαλεί, γνωρίζουν νέα μέρη και ζουν για λίγες μέρες σε διαφορετικούς ρυθμούς και συνθήκες έχοντας την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις συνήθειες ενός άλλου λαού και να γνωρίσουν την καθημερινότητα και την κουλτούρα μιας διαφορετικής χώρας σε όλες τις εκφάνσεις της. Στη συνέχεια, φιλοξενούν οι ίδιοι, στα σπίτια τους, παιδιά από σχολεία του εξωτερικού, τους γνωρίζουν την Ελλάδα, δίνουν αληθινό νόημα στη φιλία και, όλοι μαζί οι συμμετέχοντες, βιώνουν μια ψυχαγωγική και απολαυστική εμπειρία.

Πρώτη επίσκεψη στο ολλανδικό σχολείο Dr. Mollercollege, Waalwijk από 40 μαθητές της Α’και Β’ Λυκείου και 3 συνοδούς εκπαιδευτικους, στις 3 Νοεμβρίου 2022.

 

(….Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις…)

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ