Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυγκίνηση στη Νέα Κίο (βίντεο) - Στη Θεομάνα η Εικόνα των Αγίων...

Συγκίνηση στη Νέα Κίο (βίντεο) – Στη Θεομάνα η Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από τη Μ. Ασία

Την διασωθείσα πριν από 100 χρόνια στη Κίο της Μ. Ασίας από το Πολεμικό Ναυτικό Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη υποδέχθηκε με κάθε επισημότητα και σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης η Νέα Κίος του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Η πάνδημη υποδοχή της εικόνας έγινε σήμερα Σάββατο 29 Οκτωβρίου το απόγευμα
στην πλατεία ∆ημάρχου Κατριλιώτη, από τον Μητροπολίτη Αργολίδος, κ. Νεκτάριο όπου και μεταφέρθηκε εν πομπή στον Ναό της Θεομάνας.

Αύριο Κυριακή η εικόνα θα μεταφερθεί προσωρινά στον Ναό της Αγ.Ειρήνης Ν.Κίου, όπου, στις 7 π.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η εικόνα αγιογραφήθηκε το 1920 στο Άγιο Όρος και διασώθηκε από άνδρες του αντιτορπιλικού «Πάνθηρ» τον Αύγουστο του 1922. Φυλάσσονταν μέχρι σήμερα στη Σχολή Ναυτικών ∆οκίμων.
∆ωρήθηκε, μετά συντονισμένες προσπάθειες της Επιτροπής Μνήμης και του
Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, στη Ν.Κίο και στο Ναό της Θεομάνας
100 χρόνια μετά, η εικόνα αυτή επιστρέφει σήμερα στη Νέα Κίο.

Παρόντες στην άφιξη της Εικόνας ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, κ. Δημήτρης Καμπόσος και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, οι βουλευτές, κ.κ. Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Γκιόλας και Ανδρέας Πουλάς, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, κ. Γιάννης Μαλτέζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, κ.κ. Βασίλης Σιδέρης και Τάσος Γανώσης, ο τέως Αρχηγός Στόλου αντιναυαρχος ε.α, κ. Παναγιώτης Λίτσας ο οποίος και συνέβαλε να έρθει η Εικόνα στη Νέα Κίο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μνήμης, κ. Γιώργος Μανινής, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της αυτοδιοίκησης, πολιτευτές και πλήθος πιστών.

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ