Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΚαιρός: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Καιρός: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Για υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι για τον καιρό από την επόμενη εβδομάδα και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Έρχεται το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και είναι ευκαιρία για πολλούς να αποδράσουν, αρκεί ο καιρός να είναι σύμμαχός τους.

Τα νέα από ότι φαίνεται θα είναι καλά, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες, τουλάχιστον μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για… «γαϊδουροκαλόκαιρο» ή αλλιώς το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα θα δούμε τον υδράργυρο να δείχνει 26 με 28 βαθμούς και σε κάποιες περιοχές να αγγίζει ακόμα και τους 30 βαθμούς.

Μην μαζέψετε τα καλοκαιρινά

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος στην χθεσινή του πρόγνωση αναφέρει πως το επόμενο 10ήμερο δεν θα βρέξει σχεδόν καθόλου στην Ελλάδα με την εβδομάδα του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου να είναι άκρως καλοκαιρινή. Μάλιστα, μας προτρύνει να μην μαζέψουμε και τα κοντομάνικά μας, αφού η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τις 26 του μήνα τους 27 με 28 βαθμούς. Μία μικρή υποχώρηση στην τιμή του υδράργυρου θα υπάρξει ανήμερα της 28ης και το Σαββατοκύριακο.

Όπως λεει, θα κάνουμε παρέλαση με το θερμόμετρο να δείχνει τους 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο ίσως υπάρξουν κάποιες βροχές στη Β. Ελλάδα, όμως είναι ακόμα νωρίς για ασφαλή πρόγνωση.

Και ο μετεωρολόγος του ANT1, κ. Τάσος Αρνιακός μάς φέρνει καλά νέα για τον καιρό της επόμενης εβδομάδας. Από Δευτέρα και έως την Τετάρτη, ανήμερα, δηλαδή, του Αγίου Δημητρίου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Από την 28η Οκτωβρίου και έπειτα η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, με τον υδράργυρο να δείχνει περίπου 24 βαθμούς.

Ενώ, τονίζει πως μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου θα πάμε χωρίς βροχές.

Η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό του Σαββατοκύριακου, αλλά και για την εξέλιξη των επόμενων ημερών ενόψει και του 3ημέρου της 28ης Οκτωβρίου έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα το Σάββατο (22/10) όλη η χώρα θα έχει ηλιοφάνεια, ενώ την Κυριακή (23/10) το θερμόμετρο θα δείξει τοπικά ακόμη και 28 βαθμούς (στις περιοχές μακριά από τη θάλασσα και στα πεδινά).

Ο καλός καιρός θα συνεχιστεί και για τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν φαίνεται να έχουμε βροχές μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου.

Όσο για τον καιρό του 3ημέρου της 28ης Οκτωβρίου, κάποια ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία, σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ