Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕπιστημονικό Συνέδριο στο Ναύπλιο «Τα Συντάγματα του Αγώνα: Ιδεολογικές, πολιτικές και θεσμικές...

Επιστημονικό Συνέδριο στο Ναύπλιο «Τα Συντάγματα του Αγώνα: Ιδεολογικές, πολιτικές και θεσμικές καταβολές και επιδράσεις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου, ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν στο Βουλευτικό Ναυπλίου το Σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου 2022 Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο:

«Τα Συντάγματα του Αγώνα: Ιδεολογικές, πολιτικές και θεσμικές καταβολές και επιδράσεις», καθώς η Αργολίδα είναι σε σημαντικό βαθμό η μήτρα (και) αυτής της πλευράς της Ελληνικής Επανάστασης.

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα https://sfargolidas.gr/sfacon22

Έχουμε τη χαρά και την τιμή της συμμετοχής εξεχόντων και εξεχουσών Πανεπιστημιακών Καθηγητών και Καθηγητριών των Νομικών και Ιστορικών Σπουδών καθώς και Ειδικών Επιστημόνων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συμμετοχή στο Συνέδριο του Ομότιμου Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νίκου Κ. Αλιβιζάτου, του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, Πρώην Αντιπροέδρου Κυβερνήσεων και πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Καθηγήτριας Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρίας Δ. Ευθυμίου. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπύρος Βλαχόπουλος. 

Σας περιμένουμε!

Εκ μέρους των διοργανωτών, 

ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ