Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠρώτη δισκογραφική δουλειά cd από το Λύκειον των Ελληνίδων Παράρτημα Άργους

Πρώτη δισκογραφική δουλειά cd από το Λύκειον των Ελληνίδων Παράρτημα Άργους

Μια μέρα γιορτής η σημερινή για την οικογένεια του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Άργους!

Επιτέλους, ύστερα από μύριους κόπους και αρκετό καιρό έχουμε πια στα χέρια μας την πρώτη μας δισκογραφική δουλειά, τον πρώτο μας ψηφιακό δίσκο ακτίνας (cd) με τίτλο “Έλα να πάμε ‘κει που λες”!!

Στα 16 τραγούδια αποκρυσταλλώνεται η αγάπη και το μεράκι μας γι΄ αυτό που υπηρετούμε και λέγεται Παραδοσιακή Μουσική! Σας καλωσορίζουν τα παιδιά της (τότε) παιδικής μας χορωδίας με τα “Χελιδονίσματά” τους και ακολουθούν άλλα 15 τραγούδια ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν οι 3 φιλικές συμμετοχές, για τις οποίες, όσα κι αν πούμε είναι λίγα…. Η Αρετή Κετιμέ με το “Ας παν να ιδούν τα μάτια μου”, ο Παναγιώτης Λάλεζας με το “Στ΄ Αναπλιού το Παλαμήδι” κι ο Πέτρος Παπαεμμανουήλ με το ζεϊμπέκικο “Πέργαμος”.

Τα λόγια είναι δυσεύρετα για να αναπεμφθούν οι δέουσες ευχαριστίες στα παιδιά της ορχήστρας μας… σχολιαρόπαιδα (τότε), οι περισσότεροι διαπρέπουν σήμερα ως επαγγελματίες μουσικοί πια, αρκετοί μάλιστα, ακαδημαϊκού επιπέδου! Έπαιξαν: Μάριος Καραχάλιος και Νικόλας Κιντής (κανονάκι), Θάνος Καρανάσιος (βιολί), Αδριανός Δρούζας (κλαρίνο), Αγάπη Μητσοπέτρου (σαντούρι), Αναστάσης Λίτσας (κιθάρα), Γιώργος Αργυράκης (ούτι) και Βαγγέλης Μητροσύλης (κρουστά).

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Studio Antart των αδελφών Μέρμηγκα, στο ιστορικό κτήριο που στέγαζε την FinosFilm και με τους οποίους είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία! Όλως δε ιδιαιτέρως με τον ηχολήπτη μας Γιάννη Μπαξεβάνη. Τους κ. Δημήτρη Καρρά (studio puzzle) και Γρηγόρη Φιλίδη για τις πολύτιμες συμβουλές τους! Ευχαριστίες στον κ. Γιώργο Τζαμτζή που έφερε εις πέρας όλο το υπόλοιπο της δουλειάς με πολλή αγάπη και αμέριστη συμπαράσταση.

Θερμές, θερμότατες ευχαριστίες σε όλους τους χορηγούς της έκδοσής μας, εξαιρέτως τον Δήμο Άργους-Μυκηνών, Μέγα Χορηγό αλλά και όλους τους χορηγούς μας (βλ. φωτο κατωτέρω)! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορωδούς, που αν και έχει αλλάξει η σύνθεση της χορωδίας αυτά τα χρόνια, συνεχίζουν, όπου κι αν βρίσκονται να αγαπούν και να υπηρετούν την Παραδοσιακή Μουσική!

Σε όλο το Δ.Σ. και ειδικά στην Πρόεδρο του Λυκείου μας κ. Ευτυχία Δημοπούλου-Κώρου για την άψογη συνεργασία! Το πιο μεγάλο ευχαριστώ όμως αξίζει σε όλους όσοι, σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες για τη μουσική, κρατήσουν στα χέρια τους αυτή την, με τόση αγάπη σμιλεμένη δουλειά, και την αφουγκραστούν, με επιείκεια και κατανόηση, αναγνωρίζοντας πως αυτή η δουλειά, δεν είναι παρά ένα “αποτύπωμα στο χρόνο” και ταυτόχρονα μια υπόσχεση, πως, στο μέλλον θα ακολουθήσουν κι άλλες, κι άλλες…. Να είναι καλοτάξιδο και μακάρι η Παραδοσιακή μας Μουσική να ακούγεται σε κάθε σπίτι!! Και εις άλλα με υγεία!!!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ