Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕυρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2022: Γνωριμία με τα πουλιά στον υγροβιότοπο Ναυπλίου...

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2022: Γνωριμία με τα πουλιά στον υγροβιότοπο Ναυπλίου – Νέας Κίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, ώρα 17:00 -18:30 Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου (Απέναντι από το Πυρηνελαιουργείο ΕΛΣΑΠ) Παρατήρηση Ορνιθοπανίδας -Δραστηριότητες για παιδιά

To Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία -Κ.Ε.ΠΕ.Α. Νέας Κίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2022, #Eurobirdwatch2022, ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών #BirdLife International.

Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα. Kύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.

Φέτος, η Γιορτή των Πουλιών κλείνει 30 χρόνια, που συμπίπτουν με τον εορτασμό των 40 χρόνων αδιάλειπτης δράσης της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας.”

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ