Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαιρός: Πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές σήμερα Τρίτη

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές σήμερα Τρίτη

Για την Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αρχικά στο Ιόνιο, βαθμιαία στα βόρεια και από τις μεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, προβλέπονται τοπικές βροχές και, κυρίως στο Ιόνιο και πιθανόν την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία, μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου. Στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα η θερμοκρασία θα φθάσει τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος, όμως μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που κυρίως στα βόρεια θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα γύρω ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός,  με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από τις προμεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στη Μακεδονία το μεσημέρι – απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά το πρωί στα θαλάσσια και παραθαλάσσια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα νότια πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός, όμως από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στην Πελοπόννησο μικρής διάρκειας καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα, στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στην ανατολική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν  ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το πρωί στις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη, όπου πρόσκαιρα από το μεσημέρι θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις  θα σημειωθούν από το απόγευμα στην περιοχή της Λήμνου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια προβλέπονται λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες, αυξημένες νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και το πρωί στη βόρεια Εύβοια βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη στα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Πελοπόννησο τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ