Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΖέστη και τοπικές βροχές την Παρασκευή - Τι καιρό θα κάνει...

Ζέστη και τοπικές βροχές την Παρασκευή – Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Που αναμένονται πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πόσο ψηλά θα φθάσει ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥγια την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και στη Θράκη θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί κατά 4 με 6 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 με 36 βαθμούς και στην ανατολική Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά λόγω τοπικών συνθηκών (καταβατικοί άνεμοι) στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό στην Ήπειρο να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις, τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, , ενώ από το μεσημέρι στα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στην Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί στα βόρεια και δυτικοί-βορειοδυτικοί στα νότια, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο κα την Ήπειρο είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου θα είναι της τάξεως των 4 με 6 βαθμών Κελσίου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ