Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές θα έχει βροχές τις επόμενες ώρες -Πρωινή καταιγίδα...

Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές θα έχει βροχές τις επόμενες ώρες -Πρωινή καταιγίδα στην Αττική

Σύντομη αλλά αισθητή η κακοκαιρία που χτυπά τις τελευταίες ώρες τη χώρα μας με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας εξπρές θα είναι οι δυνατές βροχές και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σφοδρή κακοκαιρία σφυροκοπά τη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ώρες. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, η Πυροσβεστική δέχεται διαρκώς κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ ΙΧ παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Την ίδια στιγμή, έντονα φαινόμενα υπάρχουν και στον Βόλο, ενώ στην Αθήνα είναι έντονη η πτώση της θερμοκρασίας, ενώ έχει ήδη βρέξει στο κέντρο.

Υπενθυμίζεται πως σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, σήμερα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κεντρική, Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα και μετά το μεσημέρι σε περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Ταυτόχρονα, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από 6 έως 8 μποφόρ.

Κακοκαιρία: Έντονα φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, σε νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Μετά το μεσημέρι αναμένεται προοδευτική εξασθένηση των φαινομένων, ωστόσο βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και ενδεχομένως σε ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 27-28, στην Ήπειρο από 16 έως 33 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 32-34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 19 έως 30 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ, και κατά διαστήματα στα νότια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι θα πνέουν από ανατολικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα παράκτια τμήματα, και βορειοδυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις στα νησιωτικά τμήματα.

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά του νομού, και πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή παροδικής βροχόπτωσης στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους, με βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς.

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Στο μεταξύ, συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί δίνει η Πολιτική Προστασία. Η ΓΓΠΠ, ζητά από τους πολίτες να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, ενόψει της πρόσκαιρης επιδείνωσης που θα παρουσιάσει ο καιρός έως και τις απογευματινές ώρες σήμερα.

Πηγή: www.iefimerida.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ