Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟ«Είναι δυνατόν να είναι αυτό το τέλος μου;»: Σοκ της οικογένειας που...

«Είναι δυνατόν να είναι αυτό το τέλος μου;»: Σοκ της οικογένειας που τους επιτέθηκε αγέλη σκύλων στην Κόρινθο

Τρία παιδιά από τη Βρετανία και ο Έλληνας κηδεμόνας τους δέχτηκαν άγρια επίθεση από αγέλη άγριων ​​σκυλιών στο Σουσάκι Κορινθίας, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Η επίθεση με θύμα τον 52χρονο πατέρα και τα παιδιά σημειώθηκε στις 13 Αυγούστου 2022 όταν τους επιτέθηκαν τα 15 άγρια σκυλιά ράτσας Ροδεσιανού Ρίτζμπακ, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Ο 9χρονος Ντάνι Καπετάνιος, 9 ετών, ο πατέρας του Σταμάτης, 52 ετών, και η ξαδέρφη του μικρού Ρόξι, 11 ετών, δέχθηκαν την επίθεση κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα πριν από περίπου δύο εβδομάδες, στις 13 Αυγούστου.

Ο Τέντι, 9 ετών, βρέθηκε επίσης περικυκλωμένος από τα τρομακτικά άγρια ​​σκυλιά στο ηφαίστειο Σουσάκι, κοντά στην Κόρινθο, αλλά κατάφερε να διαφύγει χωρίς κάποιον τραυματισμό.«Έβαλα το σώμα μου ανάμεσα στα σκυλιά και τα παιδιά»

Πρώτα, εντόπισαν την αγέλη σε απόσταση περίπου 300 μέτρων μακριά τους, μέσα σε λίγα όμως δευτερόλεπτα τα σκυλιά είχαν φτάσει στο γκρουπ των εκδρομέων.

Ο 52χρονος Σταμάτης Καπατιανός, δακρυσμένος εξήγησε: «Είχαμε περπατήσει ένα χιλιόμετρο στο τουριστικό μονοπάτι πριν μας πλησιάσουν τα σκυλιά. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να βάλω το σώμα μου ανάμεσα στα σκυλιά και τα παιδιά.

»Ήμουν οπλισμένος μόνο με ένα σακίδιο με τα μπουκάλια νερού των παιδιών. Τα χρησιμοποίησα για να σταματήσω τα σκυλιά μέχρι που με δάγκωσαν τόσο δυνατά που πετάχτηκαν από το χέρι μου. Μετά με έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να δαγκώνουν».«Νόμιζα ότι θα πεθάνω», λέει ο πατέρας, περιγράφοντας τη σοκαριστική περιπέτεια που έζησε αυτός και η οικογένειά του.«Συνέχισα να ρωτάω τον εαυτό μου: “Πώς μπορεί να είναι αυτό το τέλος;”. Έχανα τη θέληση για ζωή. Ένιωσα ότι δεν είχα καμία δύναμη», είπε στην Daily Μail.

Αφού ο πατέρας βγήκε εκτός μάχης από τα μοχθηρά ζώα, στη συνέχεια στο στόχαστρο μπήκαν τα μικρά παιδιά. Τα σκυλιά κυνήγησαν τη Ρόξι, τον Ντάνι και τον Τέντι.« Έπρεπε να οδηγήσω για 20 έως 25 λεπτά χωρίς να χρησιμοποιήσω το αριστερό μου χέρι»

Βλέποντας τα παιδιά σε θανάσιμο κίνδυνο, ο πατέρας προσπάθησε ξανά να εμποδίσει τα σκυλιά. «Όταν είδα τα παιδιά γύρω στα 30 μέτρα πίσω μου, αυτή η εικόνα με γέμισε με την ανάγκη να συνεχίσω. Μου έδωσε κάποιο είδος θεϊκής δύναμης». Ο Σταμάτης κυνήγησε από θαύμα την αγέλη και μπόρεσε να τρομάξει τα σκυλιά, κάνοντας σπριντ με τα παιδιά του πίσω στο όχημά τους.

Είπε: «Έπρεπε να οδηγήσω για 20 έως 25 λεπτά χωρίς να χρησιμοποιήσω το αριστερό μου χέρι. Ήταν η πιο δύσκολη πρόκληση της ημέρας», είπε ο 52χρονος, που είχε χάσει και το κινητό του, μεταξύ άλλων.

Πηγή: www.iefimerida.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ