Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο:Τελετή Λήξης της Ναυπλιάδας – Τιμή στους ανθρώπους της θάλασσας (φώτο- βίντεο)

Ναύπλιο:Τελετή Λήξης της Ναυπλιάδας – Τιμή στους ανθρώπους της θάλασσας (φώτο- βίντεο)

Οι εκδηλώσεις της «Ναυτικής Ναυπλιάδας 2022» η οποία τιμά τη θάλασσα και τους ανθρώπους που την υπηρετούν, επέστρεψαν στον Ναύπλιο από  τις 20 Αυγούστου έως και τις 28 Αυγούστου για να δώσουν χρώμα στην πόλη μας με όμορφες καλοκαιρινές πινελιές.

Οι φετινές εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Ναυπλιέων, το ΔΟΠΠΑΤ, τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2022» που έγινε θεσμός για την πόλη του Ναυπλίου στο φετινό της πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ένα πλήθος πολιτιστικών, μουσικών, ψυχαγωγικών και ναυτικών εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις θα έχουν επίκεντρο τη θάλασσα, το Ναύπλιο και τα ιστορικά του σημεία με άξονες τη ναυτιλία, τους ανθρώπους της θάλασσας, τον πολιτισμό, την μουσική και την ψυχαγωγία. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέλαβαν σε αυτή την προσπάθεια με τις ιδέες τους και την προσφορά τους προκειμένου να αναδείξουμε την «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ» σε μια γιορτή-θεσμό για την πόλη μας ελπίζοντας ότι η φετινή οργάνωση να είναι η καλύτερη, μέχρι την επόμενη». Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος 

Σάββατο 27.08.2022

Το πρόγραμμα περιελάμβανε νησιώτικους χορούς από τον Σύλλογο Φίλων του ΠΛΙ, επτανησιακά τραγούδια από τους “Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος” που προηγουμένως είχαν περιδιαβει την Παλιά πόλη του Ναυπλίου καθώς και την Φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων με ναυτικά εμβατήρια, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη.

Ακολούθησε η “βαρκαρόλα” που έπλευσε με συνοδεία τις φωτισμένες βάρκες του Συλλόγου Αλιέων και επιβάτες τους Ζακυνθινούς τραγουδιστάδες και ολοκληρώθηκε με ένα υπερθέαμα πολύχρωμων βεγγαλικών που φώτισε τον ουρανό.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, ώρα 20.30

«Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου. Θεατρικό μονόπρακτο με την Βερονίκη Αργέντζη στον ομώνυμο ρόλο. Σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώτη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ