Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑ«5ος Δρόμος Κάστρου Άργους» από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων & Δρομέων Αργολίδας

«5ος Δρόμος Κάστρου Άργους» από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων & Δρομέων Αργολίδας

O Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων & Δρομέων Αργολίδας, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων θα διοργανώσει για πέμπτη χρονιά τον «5ο Δρόμο Κάστρου Άργους» την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022 .

Μια αθλητική δρομική δραστηριότητα που σκοπό έχει να αναδείξει το φυσικό κάλλος της περιοχής, με τη σύνδεση δύο ιστορικών αρχαιολογικών χώρων: την Αρχαία Δειράδα και τη «Λάρισα», το Κάστρο του Αργους.

Εκκίνηση: Προφήτης Ηλίας (Λόφος Ασπίδας), Αργος, Αργολίδα.

Ημερομηνία: Κυριακή 28/8/2022

Ωρα εκκίνησης: 08:30

Απόσταση: 10,5 χλμ.

Περιγραφή Διαδρομής:

Ο αγώνας ξεκινάει από τον Προφήτη Ηλία στο Αργος, περιλαμβάνει ανάβαση στο κάστρο και επιστροφή. Αποτελείται κυρίως από βατή ασφάλτινη διαδρομή, εκτός από ένα μικρό κομμάτι που διεξάγεται μέσα στο Κάστρο του Αργους και είναι χωμάτινο!

Ξεκινάτε με κατηφόρα περίπου ενός χιλιομέτρου, συνεχίζετε με ανηφόρα έως τα μέσα της διαδρομής (Κάστρο Λάρισα), όπου ενεργείτε αναστροφή και επιστρέφετε στην εκκίνηση, όπου και τερματίζετε!

Τροφοδοσία: Θα υπάρξουν δύο σταθμοί με νερό, στο 3ο και στο 8ο χιλιόμετρο.

Χρονικό Οριο Αγώνα: Θα υπάρχει χρονομέτρηση και οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 100 λεπτά (1 ώρα και 40 λεπτά).

Παραλαβή Αριθμών: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση, στο χώρο της αφετηρίας για την παραλαβή των αριθμών.

Επαθλα: Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια. Οι τρεις πρώτοι άνδρες γενικής κατηγορίας και οι τρεις πρώτες γυναίκες γενικής κατηγορίας θα βραβευτούν με Κύπελλο.

Για εγγραφές πατήστε εδώ

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022.

Το αντίτιμο του αγώνα είναι 5€, το οποίο και θα καταβληθεί κατά την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής από τη γραμματεία την ημέρα του αγώνα.

Μικρός αριθμός νέων εγγραφών θα γίνει την ημέρα του αγώνα! Το όριο των συμμετεχόντων είναι τα 200 άτομα! Παρακαλούμε πολύ να δηλώσετε όσο πιο σύντομα γίνεται, μιας και αναμένεται να ολοκληρωθούν γρήγορα οι συμμετοχές!

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους! Επίσης, θα πρέπει να είστε καλά στην υγεία σας, και να έχετε πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις!

Εθελοντική Προσφορά: Στον 5ο Δρόμο Κάστρου Άργους, θα υπάρξει υποστήριξη από εθελοντικές ομάδες και υγειονομική κάλυψη.

Ιατρική εξέταση: Ολοι οι αθλητές/τριες οφείλουν να έχουν περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα αγωνισθούν με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν τραυματισμό των συμμετεχόντων κατά την διάρκεια του αγώνα. Όριο ηλικίας για τους δρομείς είναι το 18ο έτος. Οι αγωνιζόμενοι συναινούν στη λήψη φωτογραφιών για χρήση στον Τύπο.

Πληροφορίες

Δημήτρης Βύρλας: 6974 481 474

Γιώργος Πανοβράκος: 6972 995 712

Μεγάλος χορηγός του αγώνα μας είναι το Οικολογικό Ελαιοτριβείο ΕΛΙΟΝ – Τσαγκαρέλης Δ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ