Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ι.Ν. «Θεομάνας – Οδηγήτριας» Νέας Κίου

Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ι.Ν. «Θεομάνας – Οδηγήτριας» Νέας Κίου

Για μια ακόμη χρονιά παραμονή σήμερα 22 Αυγούστου 2022 μιας ξεχωριστής θρησκευτικής γιορτής με θεία μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη κατάνυξη όπως είναι αυτή της απόδοσης της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή αλλιώς τα Εννιάμερα της Παναγίας, που εορτάζεται στη Νέα Κίο Άργους.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος με την παρουσία πολλών Ιερέων από Άργος και του Ναύπλιο, ενώ έψαλε ο πρωτοψάλτης της Μητροπόλεως Αργολίδας Δημήτριος Καρκαλάτος.

Πολλές εκατοντάδες κόσμου από τις γύρω περιοχές και τους άλλους νομούς της Πελοποννήσου συρρέουν με ευλάβεια στον μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό της Θεομάνας, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας που αποτελεί ιστορικό βυζαντινό κειμήλιο μιας και φιλοτεχνήθηκε το 1152 και που έχει έρθει από την Κίο της Μικράς Ασίας κουβαλώντας τον πόνο της προσφυγιάς.

Κάθε χρόνο μετά το πέρας του Εσπερινού ακολουθεί η λιτάνευση της ιστορικής και θαυματουργής εικόνας της Θεομάνας στους στολισμένους και φωταγωγημένους δρόμους της κωμόπολης υπό τα θρησκευτικά εμβατήρια της δημοτικής φιλαρμονικής. 

Την ήμερα της εορτής, Τρίτη 23 Αύγουστου 2022 και  ώρα 7.00 π.μ. θα τελεστεί  ο ‘Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Το απόγευμα της εορτής , στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκλησις προς την Κυρία Θεοτόκο.

Οι φιλόξενοι κάτοικοι της Νέας Κίου σας περιμένουν όλους για να προσφέρουν με καλοσύνη και προθυμία τη φιλοξενία τους.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ