Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΔράμα: Νεκρός και σοβαρά τραυματίας από κεραυνό που χτύπησε αθλητές σε αγώνες...

Δράμα: Νεκρός και σοβαρά τραυματίας από κεραυνό που χτύπησε αθλητές σε αγώνες βουνού

Τραγική κατάληξη είχε για έναν αθλητή η έντονη κακοκαιρία, κατά τη διάρκεια του αγώνα βουνού Six Peaks, καθώς χτυπήθηκε από κεραυνό και έφυγε από τη ζωή.

Από κεραυνό χτυπήθηκε και ένας ακόμη αθλητής, ο οποίος είναι σοβαρά τραυματίας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με συμμετοχή της Πυροσβεστικής και κλιμακίου της ΕΜΑΚ.

Κοντά στο σημείο βρισκόταν και μία ακόμη αθλήτρια, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και πλέον είναι στο σπίτι της καλά στην υγεία της.

Γενικότερα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν υποθερμία σε 22 ακόμη αθλητές. Στις 4 περίπου τα ξημερώματα της Κυριακής 21 Αυγούστου πολλά Ταξί κινητοποιήθηκαν για να μεταφέρουν τους συμμετέχοντες στους αγώνες από τους Πύργους στη Δράμα.

Οι αγώνες βουνού Six Peaks, απόστασης 36,7 χλμ., ξεκίνησαν στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 20 Αυγούστου από το χωριό Πύργοι του Νομού Δράμας και είχαν χρονική διάρκεια 12 ωρών, θα ολοκληρώνονταν δηλαδή το πρωί της Κυριακής 21 Αυγούστου. Κατά τη διάρκειά τους κι ενώ είχαν υπάρξει ήδη οι πρώτοι τερματισμοί, σημειώθηκε μεγάλη βροχόπτωση και έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αθλητή και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ