Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΟ Σαράντος Ευσταθόπουλος Α. Δ. στο Ε.Α.Ν.Π. Μεταξά απαντά στις δηλώσεις του...

Ο Σαράντος Ευσταθόπουλος Α. Δ. στο Ε.Α.Ν.Π. Μεταξά απαντά στις δηλώσεις του δικηγόρου Αλέξη Κούγια “Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις ή δεν κάνεις σωστή ίαση”

Ο ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ Αναπληρωτής Διοικητής στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά απαντά στις δηλώσεις του γνωστού δικηγόρου Αλέξη Κούγια  για τους καρκινοπαθείς.“ Αν δεν έχεις λεφτά στην Ελλάδα πεθαίνεις ή δεν κάνεις σωστή ίαση”

Ειλικρινά διαβάζω και ξαναδιαβάζω τη δήλωση του Αλέξη Κούγια και δεν μπορώ να κατανοήσω τους λόγους που οδήγησαν τον κατά τα άλλα ικανότατο ποινικολόγο και συμπαθέστατο σε εμένα Αλέξη Κούγια, να προβεί σε μια τόσο ακραία, ψευδής, ισοπεδωτική, επικίνδυνη τελικά δημόσια τοποθέτηση, προκαλώντας έντονη ανησυχία και προβληματισμό, σε χιλιάδες συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια και μεγαλείο ψυχής, μια σοβαρή δοκιμασία της υγείας τους, όπως είναι ο καρκίνος.

Μια δήλωση που ακυρώνει τις προσπάθειες του ικανότατου επιστημονικού προσωπικού που στελεχώνει τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και τις ελπίδες και τα όνειρα των ίδιων των καρκινοπαθών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια βιώνουν μια επανάσταση στη θεραπεία ακόμα και των πλέον δύσκολων περιπτώσεων.

Αν. Διοικητής «Μεταξά» Σαράντος Ευσταθόπουλος

Καλώ τον Αλέξη Κούγια να περάσει μια βόλτα από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά ή από τον Άγιο Σάββα ή από όποια άλλη Ογκολογική Κλινική Δημόσιου Νοσοκομείου, ώστε να δει με τα ίδια του τα μάτια, ότι παρά τις όποιες δυσκολίες, ελλείψεις ή γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, χιλιάδες δοκιμαζόμενοι συνάνθρωποί μας λαμβάνουν ιατρική φροντίδα υψηλού επιπέδου και φαρμακευτική αγωγή σύμφωνα με τα πλέον επικαιροποιημένα διεθνή πρωτόκολλα!

Και να ενημερώσω επιπροσθέτως τον κ. Κούγια, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρόλα τα στραβά και τα ανάποδά του, δεν αποκλείει κανέναν καρκινοπαθή από την πρόσβαση στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως ενδεχομένως συμβαίνει σε άλλα προηγμένα κράτη της Δύσης, στα οποία τα στατιστικά και τα οικονομικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για τη χορήγηση θεραπείας ή μη σε έναν ασφαλισμένο καρκινοπαθή!

Επειδή ο κ. Κούγιας έχει δημόσιο λόγο και επηρεάζει με τα λεγόμενά του χιλιάδες συνανθρώπους μας… και συγκεκριμένα χιλιάδες καρκινοπαθείς με την τελευταία του δήλωση.

Επειδή κατά το παρελθόν έχω συνεργαστεί στον ιδιωτικό τομέα με τον κ. Κούγια και τον θεωρώ έναν ευφυέστατο άνθρωπο, τον θαυμάζω δε για την ανοδική πορεία του, αφού ξεκινώντας από μια φτωχογειτονιά των Αθηνών κατάφερε να διακριθεί ως ένας εκ των κορυφαίων (αν όχι ο κορυφαίος) Ελλήνων Ποινικολόγων…  είμαι βέβαιος ότι κάτι άλλο ήθελε να πει!

Και επειδή άνθρωποι όπως ο Αλέξης Κούγιας που έχουν μάθει στη ζωή να βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα και να διακρίνονται, ξέρουν καλύτερα από τον καθένα να ζητούν συγγνώμη και να διορθώνουν όταν σφάλλουν.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ίδιος θα ανασκευάσει με νέα του δήλωση, αντιλαμβανόμενος ότι τέτοιες μηδενιστικές δηλώσεις όχι μόνο δε βοηθούν στη βελτίωση των πραγμάτων, αντιθέτως το μόνο που προκαλούν είναι αναιτιολόγητος φόβος και αγωνία, σε συνανθρώπους μας που ήδη βιώνουν έτσι και αλλιώς το δικό τους μικρό ή μεγάλο Γολγοθά!

Σαράντος Ευσταθόπουλος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ