Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝεα Κίο: Κορυφώνεται το φεστιβάλ ΚΙΑΝΑ 2022 – Διήμερο αφιέρωμα στη Διδώ...

Νεα Κίο: Κορυφώνεται το φεστιβάλ ΚΙΑΝΑ 2022 – Διήμερο αφιέρωμα στη Διδώ Σωτηρίου

Την κορύφωση των δράσεων όλης της χρονιάς, που στην πλειοψηφία τους είναι αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αποτελεί το φετινό φεστιβάλ “ΚΙΑΝΑ 2022” που διοργανώνει το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου.

Μέλη και ομάδες του Συλλόγου Θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τη δράση τους τόσο με την Ιστορική Εσπερίδα “100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή” στις 17 Αυγούστου όσο και με την Ομαδική έκθεση Φωτογραφίας στις 19 Αυγούστου στις κατάλληλα διαμορφωμένες αυλές του Μορφωτικού Συλλόγου.

Στις 20 Αυγούστου στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης στο λαϊκό γλέντι του Συλλόγου, ανταμώνουμε και γλεντάμε με τα τραγούδια του συγκροτήματος «ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ BAND».

Στις 23 Αυγούστου το Χορευτικό μας εργαστήρι, πιστό στο ραντεβού του με τον κόσμο, παρουσιάζει την παράσταση «Ταυτότητες στο χώρο και στο χρόνο» όπου μετά από έρευνα στην περιοχή της Ημαθίας αναδεικνύεται η από κοινού προσπάθεια συμπόρευσης στον ίδιο γεωγραφικό χώρο ανθρώπων με διαφορετική καταγωγή και πολιτισμική αντίληψη αλλά κοινή ρίζα, χωρίς να αλλοιωθεί η ταυτότητα τους.
Η παράσταση συνοδεύεται από ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων. Την έρευνα των κειμένων και την διδασκαλία των χορών έχει επιμεληθεί η Χοροδιδασκαλος Κωτσιοπούλου Θεώνη.

Τα ΚΙΑΝΑ ολοκληρώνονται με ένα διήμερο αφιερωμένο στη Διδώ Σωτηρίου στις 28 Αυγούστου με την Μουσική Παράσταση «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ. Θυμάμαι άρα Υπάρχω» με τον Γρηγόρη Βαλτινό, τον Γιώργο Ντόβολο και τη Μαρία Καραγκιόζη, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου και στις 29 Αυγούστου η συγγραφέας Λένα Διβάνη μας παρουσιάζει το βιβλίο της «Ονειρεύτηκα τη Διδώ» το οποίο θα ζωντανέψει με δραματοποιημένο διάλογο η θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας.

Τα ΚΙΑΝΑ 2022 πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΚΕΔΑΜ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ