O CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...

Παπουτσάκια μελιτζάνας με γιαούρτι

Οι μελιτζάνες παπουτσάκια με μπεσαμέλ είναι από τα πιο κλασικά καλοκαιρινά φαγητά. Βέβαια, αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό ή λίγο πιο ελαφρύ, μπορείτε να αντικαταστήσετε την μπεσαμέλ με μια εξίσου νόστιμη σάλτσα γιαουρτιού.

Υλικά
Για τα παπουτσάκια
4 μελιτζάνες φλάσκες
λίγη ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τον κιμά
13 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
400γρ. μοσχαρίσιο κρέας πολύ ψιλοκομμένο ή κιμά
100γρ. κονιάκ
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
½ μάτσο μαϊντανό χοντροκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την κρέμα
400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
2 αβγά
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, τις χαρακώνετε με ένα μαχαίρι και τις βάζετε σε ένα ταψί. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, τις αλείφετε με 5 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και τις ψήνετε στον φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει η σάρκα τους. Αφήνετε τις μελιτζάνες στην άκρη.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνετε με το κονιάκ, αφήνετε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά, προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το φύλλο δάφνης και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτούν για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του. Ρίχνετε το μαϊντανό, ανακατεύετε και κρατάτε το κρέας στην άκρη.

Για την κρέμα: Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μισή ποσότητα της γραβιέρας, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Κρατάτε την κρέμα στην άκρη.

Λιώνετε τη σάρκα στις μελιτζάνες με ένα πιρούνι, τις γεμίζετε με το κρέας πρώτα και μετά απλώνετε την κρέμα γιαουρτιού. Πασπαλίζετε με τη υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, μέχρι να πάρουν χρώμα.

 

Πηγή: olivemagazine.g

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

Το πιο γιορταστικό Pre Christmas Party έγινε απόψε στο Άργος

Το πιο δυνατό Pre Christmas Party της πόλης με τις καταπληκτικές μουσικές επιλογές και το…

9 ώρες πριν

Άργος: Προαύλια σχολείων λειτουργήσουν ως χώροι στάθμευσης τις εορταστικές ημέρες

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών, ενημερώνει τους πολίτες και τους…

9 ώρες πριν

Μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας επισκέφθηκαν τα Γηροκομεία Άργους και Ναυπλίου

Όλοι γνωρίζουμε ότι Χριστούγεννα δεν είναι μόνο τα φωτεινά λαμπιόνια, τα στολισμένα δέντρα με τα…

10 ώρες πριν

Παναργειακός-Αστέρας Τρίπολης Β’ 1-2 (φωτο)

O Asteras Aktor Β΄ πέρασε νικηφόρα από το Άργος επικρατώντας 2-1 τον Παναργειακό και τον…

10 ώρες πριν

«Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι στο Άργος

Το κλασικό παιδικό έργο του Κάρολου Ντίκενς, «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» είχαν την χαρά να…

1 ημέρα πριν

Ασταμάτητος ο Διομήδης Άργους κόντρα στον Ολυμπιακό – Πρόκριση για τα Προημιτελικά

Ασταμάτητος ο Διομήδης Άργους κόντρα στον Ολυμπιακό/Όμιλος Ξυνή. Στην φάση των 16 του Κυπέλλου Ανδρών…

1 ημέρα πριν