Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ«Βράζει» η χώρα για τουλάχιστον άλλες δύο μέρες - Συναγερμός και για...

«Βράζει» η χώρα για τουλάχιστον άλλες δύο μέρες – Συναγερμός και για πυρκαγιές

Καύσωνας διαρκείας και με συναγερμό για πυρκαγιές. Η πιο θερμή ήταν η σημερινή ημέρα για το φετινό καλοκαίρι, μιας και σε αρκετές περιοχές ο υδράργυρος ξεπέρασε ακόμη και τους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογη θα είναι και η έναρξη της νέας εβδομάδας, καθώς τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη θα δούμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 39-41 βαθμούς.

Παράλληλα, υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς μιας και θα επιμείνουν και πάλι οι ισχυροί βοριάδες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για Αττική και Στερεά Ελλάδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Δευτέρα 25 Ιουλίου, για τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ