Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ: Παρουσία γαλλικού στρατιωτικού αγήματος τιμήθηκαν στο Ναύπλιο οι Γάλλοι Φιλέλληνες της...

ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσία γαλλικού στρατιωτικού αγήματος τιμήθηκαν στο Ναύπλιο οι Γάλλοι Φιλέλληνες της Ελληνικής Επανάστασης

Ο Δήμος Ναυπλιέων διοργάνωσε σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου το πρωί στην πλατεία Φιλελλήνων εκδήλωση – απότιση φόρου τιμής ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στους Γάλλους Φιλέλληνες της Ελληνικής Επανάστασης, όπως αναφέρεται “με την σημαντική και καταλυτική βοήθεια του συμπολίτη μας, συμβούλου εξωτερικού εμπορίου της Γαλλικής Κυβέρνησης κου Δημήτρη Ξυλινά”.

Στην εκδήλωση παρέστη τιμητικό άγημα των Δοκίμων Αξιωματικών της Σχολής Αεροπορίας της Γαλλίας. Επικεφαλής του αγήματος ήταν ο Σμήναρχος Olivier Madiot, Ακόλουθος Άμυνας στη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση του αγήματος των φοιτητών αξιωματικών της Γαλλικής Αεροπορίας από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον Γάλλο Ακόλουθο Άμυνας, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας.

Παρόντες ήσαν οι  Βουλευτές Αργολίδας, κ.κ.  Γ. Ανδριανός, Γ. Γκιόλας και Α.Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Δ. Σχοινοχωρίτης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Ι. Μαντζούνης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Αυτοδιοίκησης, κ.α.

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ