Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑπ. Ελευθέριος Μίχος “Η επίσκεψη Μενδώνης στους Μυκηναϊκούς Τάφους του Ιερού...

π. Ελευθέριος Μίχος “Η επίσκεψη Μενδώνης στους Μυκηναϊκούς Τάφους του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου μόνο θετικά αποτελέσματα είχε”

Η επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού, κας Λίνας Μενδώνη, στους Μυκηναϊκούς Τάφους στον περιβάλλοντα χώρο του  Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου,μόνο θετικά αποτελέσματα είχε.

Η προστασία και η ανάδειξη των Μυκηναϊκών τάφων,φαίνεται ότι  θα αποτελεί πραγματικό γεγονός. Η επίσκεψη μου, μαζί με τον Βουλευτή Αργολίδας κ. Ι. Ανδριανό και τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δ. Κωστούρο,πριν από τρεις μήνες περίπου,στο γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού,ήταν καταλυτική.Η Υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση των εργασιών,σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες από το Κ.Α.Σ. Οι όποιες δυσκολίες ξεπεράστηκαν.

   Θα ήταν παράλειψή μου να μην εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην Έφορο Αρχαιοτήτων Αργολίδας κα  Άλκηστη Παπαδημητρίου,η οποία εργάστηκε με θέρμη,  από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να συνταχθούν και εγκριθούν οι σχετικές μελέτες. Η συστηματική της δουλειά, η εξαιρετική της επιστημονική κατάρτιση,την κάνει να προσεγγίζει τα θέματα του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς πάντα με επιτυχία. Με το συνεχές της ενδιαφέρον, συμβάλει καθοριστικά στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στον χώρο της Ευαγγελίστριας. 

   Επίσης, ευχαριστίες αρμόζουν και στην αρχαιολόγο κα. Π. Αναστασιάδου,που της έχει χρεωθεί ο σχετικός φάκελος   και   ανταποκρίνεται με  συνέπεια και  υπευθυνότητα πάντοτε.

Τέλος ,συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο.

Στόχος   είναι η αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος θα  είναι  επισκέψιμος, μέσω της υλοποίησης εργασιών διαμόρφωσης των διαδρομών περιήγησης και κατάλληλης σήμανσης για πληροφόρηση, στο πλαίσιο της συνολικής προστασίας, προβολής και ανάδειξής του. Με την υλοποίηση της πράξης ο αρχαιολογικός χώρος  των Μηκυναϊκών τάφων της Ευαγγελίστριας , θα καταστεί ασφαλής, προστατευμένος και επισκέψιμος από όλους .

π. Ελευθέριος Μίχος

Εφημέριος Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ