Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑ“Σμύρνη μου δεν σε λησμονώ” εκδήλωση μνήμης στην Αγία Τριάδα Πρόνοιας...

“Σμύρνη μου δεν σε λησμονώ” εκδήλωση μνήμης στην Αγία Τριάδα Πρόνοιας Ναυπλίου

Σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 και ώρα 21:00 στην Αγία Τριάδα Πρόνοιας Ναυπλίου.

Ο Δήμος Ναυπλιέων , ο ΔΟΠΠΑΤ και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Ναυπλίου παρουσιάζουν μουσικοχορευτική εκδήλωση από την μικτή παραδοσιακή χορωδία, ορχήστρα και χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Άργους, στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Μια επετειακή εκδήλωση μνήμης για τα 100χρονα από τη Μικρασιατική Καταστροφή.. μια περιπλάνηση στη ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας πριν την Καταστροφή μέσα από αφηγήσεις της Φιλιώς Χαϊδεμένου, της Μικρασιάτισσας γιαγιάς, μέσα από το βιβλίο της “Τρεις αίωνες, μια ζωή…”. Η καθημερινότητα, οι μικρές χαρές της ζωής των ανθρώπων, τα γλέντια και οι χοροί τους αλλά και το δράμα του ξεριζωμού, ζωντανεύουν μπροστά στο κοινό, απόψε στις 9 στο προαύλιο του Ι. Ν. Αγ. Τριάδας Ναυπλίου.

Συνοδοιπόροι στην περιπλάνησή μας, η παραδοσιακή μικτή χορωδία, η ορχήστρα καθώς και χορευτικό τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων παρ. Άργους, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο της γιαγιάς Φιλιώς θα απαγγείλει η μαθήτρια Λυκείου Αφροδίτη Σέρρου. Είσοδος ελεύθερη!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ