Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣLIFESTYLEΣυμβουλές για ένα υπέροχο καλοκαιρινό δέρμα

Συμβουλές για ένα υπέροχο καλοκαιρινό δέρμα

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που μας αρέσει να βγαίνουμε έξω και να απολαμβάνουμε τις ηλιόλουστες μέρες και να διασκεδάζουμε με φίλους και συγγενείς.

Αλλά, αυτές οι διακοπές μπορεί να γίνουν πρόβλημα αν δεν φροντίσετε το δέρμα σας, γιατί το καλοκαίρι είναι η στιγμή που το δέρμα τείνει να γεμίζει ακμή και σπυράκια. Μην αφήσετε το δέρμα και την υγεία σας στην τύχη, αν θέλετε να παίξετε στοίχημα, πάτε στο καζίνο NetBet. Αλλιώς διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές.

 

Πώς μπορεί το καλοκαίρι να επηρεάσει το δέρμα σας;

Τα καλοκαίρια είναι γνωστό ότι επηρεάζουν πολύ το σώμα σας ειδικά στο δέρμα σας. Εάν δεν προσέχετε σωστά, τα καλοκαίρια μπορεί να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στο δέρμα σας. Εδώ είναι μερικές σοβαρές επιπτώσεις:

Θερμικά εξανθήματα

Κατά τα καλοκαίρια το δέρμα ασκείται σε μεγάλη πίεση και ως εκ τούτου ιδρώνουμε πολύ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αλλά μερικές φορές η βρωμιά και η απόφραξη σκόνης κολλάνε στους αγωγούς ιδρώτα ως αποτέλεσμα να σταματήσει η εφίδρωση. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε φαγούρα εξανθήματα και φουσκάλες.

Ηλιακά εγκαύματα

Σε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας κατά τα καλοκαίρια, οι ακτίνες του ήλιου είναι τόσο σκληρές που το εκτεθειμένο δέρμα μπορεί να εμφανίσει κόκκινα μπαλώματα και εξανθήματα που καίγονται. Αυτό ειδικά σε άτομα που έχουν ευαίσθητο δέρμα.

Αφυδάτωση

Τα καλοκαίρια είναι γνωστό ότι στραγγίζουν νερό από όλα τα έμβια όντα, καθώς και από πράγματα που έχουν νερό ή υγρασία σε αυτό. Ως εκ τούτου, όταν βγαίνετε πάρα πολύ στον ήλιο, το σώμα χάνει πολύ νερό. Εάν δεν το αναπληρώνετε τακτικά με πόσιμο νερό, τότε μπορείτε να αντιμετωπίσετε την αφυδάτωση που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απώλεια συνείδησης.

Λοιμώξεις

Η καυτή θερμοκρασία είναι ένα σημείο αναπαραγωγής για βακτήρια και ιούς και μπορεί να πηδήξει από το ένα άτομο στο άλλο όταν δύο άτομα αγγίζουν ή έρχονται σε επαφή είτε προσωπικά για να αγγίξουν τα ίδια πράγματα. Αυτό προκαλεί λοιμώξεις του δέρματος.

Ακμή

Τα καλοκαίρια όπου το δέρμα ιδρώνει πολύ και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εάν είστε έξω, η σκόνη και τα σωματίδια τείνουν να προσκολλώνται στην υγρή επιφάνεια. Αυτό φράσσει τους πόρους του δέρματος και μπορεί να προσφέρει ένα περιβάλλον για την εμφάνιση ακμής και σπυριών.

Άσχημα μαυρίσματα

Εάν έχετε πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα, τότε έχετε δοκιμάσει να μαυρίσετε το δέρμα σας φυσικά τα καλοκαίρια, αλλά μερικές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως είναι προγραμματισμένα και αντί να έχετε ομοιόμορφο μαύρισμα λόγω υπερβολικής θερμότητας, τα παίρνετε σε μπαλώματα που φαίνονται ευθεία επάνω άσχημα.

20 συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος το καλοκαίρι

Μπορεί να έχετε μπερδευτεί ή να μην είστε σίγουροι τι πρέπει να κάνετε τα καλοκαίρια, αλλά μην ανησυχείτε, σας έχουμε καλύψει. Παρακάτω είναι εξαιρετικά απλές και εύκολες στην εφαρμογή συμβουλές που θα σας δώσουν άψογο δέρμα που μπορείτε να επιδείξετε το καλοκαίρι. Ακολουθούν οι κορυφαίες συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος το καλοκαίρι που πρέπει να ακολουθήσετε:

1. Καλοκαιρινή ενυδατική κρέμα

Ένας συνδυασμός αντηλιακού και ενυδατικού μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών, καθώς σας προστατεύει από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου και ενυδατώνει επίσης το δέρμα.

2. Μην θέσετε σε παύση την ενυδατική κρέμα

Είναι κοινή πεποίθηση ότι η ενυδατική κρέμα χρησιμοποιείται μόνο σε χειμώνες, αλλά αυτό δεν ισχύει. Το δέρμα σας χρειάζεται ενυδατική κρέμα ακόμη και κατά τα καλοκαίρια, αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια χειμερινή ενυδατική κρέμα με την τάση να είναι πολύ παχυά. Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα που είναι ελαφριά και λιγότερο ιξώδης.

3. Ελαφριά ρουτίνα καλοκαιρινής φροντίδας

Καθώς το δέρμα σας τείνει να ιδρώνει πολύ, επομένως εάν εφαρμόσετε πάρα πολύ οτιδήποτε στο δέρμα σας, θα παγιδεύσει τον ιδρώτα στο εσωτερικό και έτσι μπορεί να προκαλέσει τον ιδρώτα να σταματήσει και να προκαλέσει εξανθήματα και ακμή. Ως εκ τούτου, τα καλοκαίρια δοκιμάστε και χρησιμοποιήστε ελαφριές κρέμες και αντηλιακό.

4. Κάντε απολέπιση

Όπως μάθαμε παραπάνω, το καλοκαίρι το δέρμα τείνει να φράξει με βρωμιά και σωματίδια και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά σημαντικό να τα καθαρίζετε τακτικά. Και για τον ίδιο σκοπό, πρέπει να κάνετε απολέπιση για να καθαρίσετε το δέρμα.

5. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη

Η βιταμίνη C είναι μια πολύ σημαντική πηγή για το δέρμα σας και βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου που αποτρέπει τον υπερχρωματισμό και βελτιώνει τη συνολική εμφάνιση του δέρματος. Ως εκ τούτου, πρέπει να επενδύσετε σε ένα καλό προϊόν βιταμίνης C.

6. Σύντομος ντους

Αν και τείνουμε να κάνουμε ντους περισσότερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το να περνάς πολύ χρόνο κάτω από το ντους, ειδικά εάν το νερό είναι ζεστό μπορεί να κάνει το δέρμα σου πιο ξηρό. Ως εκ τούτου, μειώστε το χρόνο ντους σε 5-6 λεπτά.

7. Να είστε σε σκιά

Κατά το καλοκαίρι, προσέξτε να φοράτε ρούχα κατάλληλα για τη σεζόν, όπως ελαφριά βαμβακερή φούστα, καπέλα με φαρδιές ζάντες και γυαλιά ηλίου. Αν και το καλοκαίρι πρέπει να είστε έξω όποτε είναι δυνατόν, να είστε κάτω από μια ομπρέλα.

8. Το μακιγιάζ πρέπει να είναι μη φαγεωγόνο

Πρέπει να γνωρίζετε τη λέξη μη φαγεωγόνο. Αυτό το συστατικό μπλοκάρει τους πόρους και ως εκ τούτου δεν είναι καλό προϊόν για χρήση κατά τα καλοκαίρια.

9. Το SPF είναι απαραίτητο

Το SPF είναι και πάλι κάτι που πρέπει να εφαρμόσετε στο δέρμα σας πριν βγείτε στον ήλιο. Επίσης, πρέπει να είναι SPF 30 ή υψηλότερο για αποτελεσματική προστασία. Το εφέ SPF αντηλιακό εξασθενεί σε μερικές ώρες, επομένως βεβαιωθείτε ότι θυμάστε να το εφαρμόσετε ξανά μετά από μερικές ώρες.

10. Το νερό είναι καλό

Η αφυδάτωση είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα υγείας που μπορείτε να αντιμετωπίσετε το καλοκαίρι. Ως εκ τούτου, πρέπει να αναπληρώνετε συνεχώς το σώμα σας με νερό ή υγρά που θα κάνουν επίσης το δέρμα σας υγιές.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ