Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΕυχαριστήρια επιστολή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας προς Εκπαιδευτικούς και Τοπικούς Φορείς...

Ευχαριστήρια επιστολή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας προς Εκπαιδευτικούς και Τοπικούς Φορείς Συνεργασίας

«Ευχαριστήρια επιστολή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας προς Εκπαιδευτικούς και Τοπικούς Φορείς Συνεργασίας»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, διά της Υπεύθυνης Σχολικών
Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με Εκπαιδευτικούς και Τοπικούς Φορείς, υλοποίησε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού, που αφορούν σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή των σχολικών μονάδων.

Οι Δράσεις, που στοχεύουν στην απόκτηση ιδιαίτερα σημαντικών δεξιοτήτων ζωής,
υλοποιούνται με βιωματική προσέγγιση,, διαλογική αντιπαράθεση, εικαστικές δραστηριότητες και μαθητικά έργα, παρουσιάσεις και παρακολουθήσεις θεατρικών παραστάσεων, με παρουσιάσεις διαφανειών και άλλων καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων, στο πλαίσιο της συμμετοχής σε μαθητικούς διαγωνισμούς, στον εορτασμό σημαντικών ιστορικών επετείων και των Παγκόσμιων Ημερών του ΟΗΕ.

Οι παραπάνω δράσεις, εμπλουτίζουν το Πρόγραμμα Σπουδών, ενημερώνουν, κινητοποιούν και ευαισθητοποιούν τους μαθητές σε θέματα που αφορούν στην προσωπική και κοινωνική τους ευημερία.

Οι στοχευόμενες δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς και εκπαιδευτικούς φορείς
συμβάλλουν στη βαθύτερη κατανόηση και στη διαθεματική προσέγγιση των διδακτικών αντικειμένων και οπωσδήποτε συντείνουν προς στο άνοιγμα του σχολείου και τη σύνδεσή του με την κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021 – 2022, υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς και εκπαιδευτικούς φορείς με τη συμμετοχή 7000 μαθητών και 500 εκπαιδευτικών των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας ως εξής:

_ΥΠΑΙΘ (Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση του 1821)
_ Δήμο /Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δήμου Ναυπλιέων και την Πρόεδρο κ. Μαρία Ράλλη(διοργάνωση θεατρικής παράστασης για τον Ιωάννη Καποδίστρια και λοιπών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση)
_Δήμο /Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δήμου Ναυπλιέων για την υλοποίηση μαθημάτων Οδικής Ασφάλειας σε μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

_ Δήμο Ναυπλιέων – Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Ρούτουλα Κωνσταντίνο (δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας)
_Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ναυπλιέων και τον Υπεύθυνο κ. Γκουργιώτη Στέλιο (δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας)
_ Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου – Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής του και την κ. Μήκου Γεωργία (Εκπαιδευτικές διαδραστικές παρουσιάσεις για θέματα Διατροφής και Υγείας και Βιώσιμης Διατροφής)
_Κέντρο Υγείας και Τ.Ο.Μ.Υ. Ναυπλίου, την Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Ναυπλίου, το Συντονιστή της ΤΟΜΥ Ναυπλίου και τους αρμόδιους για την υλοποίηση των προγραμμάτων Επαγγελματίες Υγείας (Εκπαιδευτικές δράσεις Αγωγής Υγείας σε θέματα Ατομικής Υγεινής, Προστασίας από την Ηλιακή Ακτινοβολία, Στοματικής Υγείας και Υγιεινής Διατροφής, Πρώτων Βοηθειών)

_Τ.Ο.Μ.Υ. Άργους, το Συντονιστή και την κ. Υπεύθυνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων (Εκπαιδευτικές δράσεις Αγωγής Υγείας σε θέματα Υγιεινής Διατροφής, Ασφαλούς Διαδικτύου, Σημασίας της Άσκησης – Δραστηριότητας και Παιχνιδιού στη ζωή του Παιδιού)
_Το Κέντρο Πρόληψης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας “Ελπίδα Ζωής Ζωής” για την Υλοποίηση εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ευαισθητοποίησης σε θέματα Πρόληψης, Ενδυνάμωσης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του παιδιού και του εφήβου _Κέντρο Ενημέρωσης για την Πρόληψη κατά του Καπνίσματος στην Τεγέα Αρκαδίας και τον Υπεύθυνο κ. Πασπάτη Λυκούργο.
_ΚΠΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου και τα στελέχη των εκπαιδευτικών των εν λόγω Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης(Υλοποίηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη)
_Ε.Ε.Σ. – Παράρτημα Άργους και την Προïσταμένη κ. Σταματοπούλου Μαρία(Υλοποίηση Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Πρώτων Βοηθειών)
_Ε.Ε.Σ. – Παράρτημα Ναυπλίου και την Προïσταμένη κ. Παππά Τζένη(Υλοποίηση Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Πρώτων Βοηθειών)
_Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας και τον Προïστάμενο κ. Τσώρο Κωνσταντίνο(Παρουσίαση του έργου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ως εθελοντών και εγκεκριμένων διασωστών σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών – Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον)
_Εθνικά Θεματικά Δίκτυα των ΚΠΕ Αρναίας Χαλκιδικής, Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου, Μολάων, Καρπενησίου, (συνεργασίες σχολείων και εκπαιδευτικών πανελλαδικά για υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και διάχυση αποτελεσμάτων)

Ευχαριστούμε θερμά τις/τους Εκπαιδευτικούς και Τοπικούς Φορείς Συνεργασίας για τη συμβολή τους στην έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που άπτονται σε σημαντικές δεξιότητες ζωής, στην εξωστρέφεια του σχολείου και στη σύνδεσή του με την κοινωνία.

Ευχαριστούμε επίσης τους Διευθυντές/τριες, Προïσταμένους/ες των σχολικών μονάδων για την ενεργό συμμετοχή τους σε όλες τις εκπαιδευτικές και θεματικές δράσεις, που υλοποιήθηκαν στις σχολικές μονάδες με τη συνεργασία των Εκπαιδευτικών και Τοπικών Φορέων

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΠΕ Αργολίδας Ελένη Μάρα

Η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Αικατερίνη Δουράνου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ