Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΒροχές, καταιγίδες, χαλάζι: Προειδοποιήσεις για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι: Προειδοποιήσεις για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Για έντονη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες έχουν προειδοποιήσει σήμερα οι μετεωρολόγοι, με τον καιρό να κάνει εάν φθινοπωρινό διάλειμμα μέσα στο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.  Την ίδια ώρα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας. 

Προβλήματα από την κακοκαιρία χθες 

Τα φαινόμενα ήταν ήδη έντονα από την Παρασκευή (8/7), καθώς κατά τόπους καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις έπληξαν το βόρειο μέρος της Ελλάδας, ενώ η κακοκαιρία επηρέασε και την Εύβοια, όπου λόγω πτώσης κεραυνών προκλήθηκαν πυρκαγιές.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημαντικά ύψη βροχόπτωσης σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας έως τις πρώτες βραδινές ώρες (20:00) της Παρασκευής (8/7), με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται σε περιοχές του Κεντρικής Μακεδονίας.

Το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης έχει καταγραφεί στον μετεωρολογικό σταθμό του Κιλκίς και ήταν ίσο με 72 mm.

Τι καιρό θα κάνει σήμερα

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στη βόρεια και την ανατολική ηπειρωτική χώρα.

Αττική

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως μέχρι και τις πρωινές ώρες καταιγίδες. Πιθανόν τα φαινόμενα κατά διαστήματα να είναι έντονα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα στη Μακεδονία και κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρά, θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλάζι. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στη Θράκη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Σποράδες και μέχρι το απόγευμα στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλάζι. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις και κατά διαστήματα βροχές. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του βορείου Αιγαίου αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά κυρίως στην βόρεια και την κεντρική Εύβοια. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε για έντονα φαινόμενα σήμερα σε  Εύβοια, Βοιωτία αλλά και Αττική. Μάλιστα, ο μετεωρολόγος τουOpen δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε καταστροφικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Υπογράμμισε ωστόσο πως το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να αποχωρεί από την Κυριακή και από τη νέα εβδομάδα προβλέπονται πιο συμβατές με την εποχή καιρικές συνθήκες.

Πηγή: www.iefimerida.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ