Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑνάπλαση και αναβάθμιση των πάρκων Αμπεβίλ και πλατείας Κυψέλης-Έργο ζωτικής σημασίας για...

Ανάπλαση και αναβάθμιση των πάρκων Αμπεβίλ και πλατείας Κυψέλης-Έργο ζωτικής σημασίας για το ΝΔ τμήμα του Άργους

Ένα σπουδαίο έργο το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου Άργους Μυκηνών διεκδίκησε και κέρδισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος

από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για τα έτη 2021-2022 συνολικής δαπάνης 242.026,92 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Το έργο αφορά στην αστική ανάπλαση και τον εκσυγχρονισμό του πάρκου Αμπεβίλ (έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Προδρόμου) και της πλατείας Κυψέλης (επί της οδού Τριπόλεως).

Η ανάπλαση και των δυο χώρων περιλαμβάνει την τοποθέτηση νέου και καινοτόμου αστικού εξοπλισμού όπως, έξυπνα καθιστικά παγκάκια, όργανα εκγύμνασης εξωτερικού χώρου, φυτικό και αρδευτικό υλικό με στόχο την αισθητική αναβάθμιση των πάρκων, την εξοικονόμηση πόρων από τις νέες τεχνολογίες των υπό προμήθεια ειδών αλλά και την αύξηση των πράσινων σημείων στο Δήμο.

Η αναβάθμιση των συγκεκριμένων πάρκων θα τα καταστήσει ευχάριστους χώρους τάσης και εκτόνωσης, χρηστικούς και ασφαλείς για τους πολίτες και τους επισκέπτες του Αρχαίου Θεάτρου και της Αρχαίας Αγοράς του Άργους που βρίσκονται στην περιοχή.

Πάρκο Αμπεβίλ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ