Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ: Συνέδριο μεταβολικών νοσημάτων στο Πορτοχέλι - Νέες αγωγές για τον σακχαρώδη...

ΒΙΝΤΕΟ: Συνέδριο μεταβολικών νοσημάτων στο Πορτοχέλι – Νέες αγωγές για τον σακχαρώδη διαβήτη

Το 5ο συνέδριο του ΕΚΟΜΕΝ (Ελληνικό Κολέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων) πραγματοποιείται στο Πόρτο Χέλι στις 23-25 Ιουνίου 2022. Στο συνέδριο θα παρουσιασθούν τα τελευταία δεδομένα και οι νεότερες εξελίξεις στα μεταβολικά νοσήματα και ιδιαίτερα στον Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ).

Στην κάμερα του argonafplia.gr μιλούν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, Κώστας Κατσαρός και ο πρόεδρος του Ελληνικό Κολέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων, Ανδρέας Μελιδώνης.

 

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα επιβεβαιώνουν τον χαρακτηρισμό του διαβήτη ως σύγχρονη μεταβολική πανδημία.  Έτσι η μελέτη ΕΜΕΝΟ (της διαβητολογικής εταιρείας και του Πανεπιστημίου) σε 4398 άτομα πανελλήνια έδειξε επιπολασμό Σακχαρώδους Διαβήτη 12% ενώ δεδομένα από τον ΗΔΙΚΑ έδειξαν ότι σε θεραπευτικά πρωτόκολλα ΣΔ είναι το 10% του πληθυσμού.  Εάν ληφθεί υπ’ όψιν ότι παγκόσμια εκτιμάται ότι το 20 – 40% των ατόμων με διαβήτη δεν γνωρίζουν την νόσο τους τότε ο εκτιμώμενος επιπολασμός ΣΔ είναι πλησίον του 15% του πληθυσμού.  Έναντι 3% της συχνότητας του ΣΔ στην 10ετία του ’80!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ