Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΣυνελήφθη στην Τρίπολη ο δολοφόνος με τα... χίλια πρόσωπα - Εκκρεμούσαν δύο...

Συνελήφθη στην Τρίπολη ο δολοφόνος με τα… χίλια πρόσωπα – Εκκρεμούσαν δύο Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης

Στα ίχνη διαβόητου κακοποιού έφτασε η ελληνική αστυνομία, δίνοντας τέλος σε μια μεγάλη υπόθεση που απασχολούσε Βέλγιο και Ισπανία.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, έμπειροι και καλά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί της Τρίπολης συνέλαβαν, τη Δευτέρα, 51χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις βελγικές και ισπανικές αρχές. 

Από τις αρχές του Βελγίου, ο 51χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για δύο δολοφονίες, το 1999. Είχε, επίσης, καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη, το 2008, στην Ισπανία για το αδίκημα της άπατης.

Ο Βέλγος, τα τελευταία πέντε χρόνια, είχε εγκατασταθεί στον Τυρό Αρκαδίας και συστηνόταν ως Έλληνο-Αμερικανός. Είχε νοικιάσει, επίσης, σπίτι όπου κρυβόταν όλο εκείνο το διάστημα.

Για να γλιτώσει τον έλεγχο είχε, δε, μαζί του πλαστή ταυτότητα και πλαστό δίπλωμα οδήγησης, με στοιχεία Έλληνα ομογενή.

Δούλευε ως εργάτης και ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία ως Τζον από το Μισιγκαν των ΗΠΑ.

Στην Ισπανία κυκλοφορούσε, ακόμη, με διαφορετικό όνομα και διαφορετική ταυτότητα προκειμένου να μην μπει στο στόχαστρο των Αρχών.

Ακολουθεί το δελτίο της Ελληνικής Αστυνομίας:

Συνελήφθη, χθες (20.6.2022) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, 51χρονος αλλοδαπός σε βάρους του οποίου εκκρεμούσαν δύο (2) Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν τον 51χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, τους υπέδειξε, αστυνομικό δελτίο ταυτότητας και άδεια ικανότητα οδήγησης, τα οποία ήταν πλαστά.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι σκοπός του 51χρονου ήταν να παραπλανήσει τις αστυνομικές αρχές καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο (2) Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης.

Συγκεκριμένα, εκκρεμούσαν α) Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές του Βελγίου, για δολοφονία, με ποινή φυλάκισης -25- έτη, πράξη που έλαβε χώρα την 15.11.1999 σε πόλη του Βελγίου και β) Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές της Ισπανίας, για απάτη, με ποινή φυλάκισης -6- έτη, πράξη που έλαβε χώρα την 9.4.2008 στη Μαδρίτη Ισπανίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως .

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ