Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤετραήμερο εκδηλώσεων θύμησης και ελπίδας από την Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου

Τετραήμερο εκδηλώσεων θύμησης και ελπίδας από την Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου

Η Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου  διοργανώνει ένα πλούσιο σε εκδηλώσεις τετραήμερο από τις 24 έως και τις 27 Ιουνίου.

Παρασκευή 24 Ιουνίου, 8.30 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο: Το Γυμνάσιο Ν.Κίου βαδίζει “Στα χνάρια της Κίου της Βιθυνίας” και παρουσιάζει μια σπουδαία δουλειά των μαθητών και εκπαιδευτικών του.

Σάββατο25 Ιουνίου, στην πλατεία, ένα πραγματικό πανηγύρι: Ο APSET ολοκληρώνει το καταπληκτικό του Graffiti με θέμα: ” Από την Παλιά στη Νέα Κίο “.Παράλληλα στον απέναντι τοίχο, τοπικοί καλλιτέχνες, με την καθοδήγηση του ASHOS και της DIMI, κατασκευάζουν τη δική τους τοιχογραφία. 

Ταυτόχρονα μικροί (από 7 ετών και άνω) και μεγαλύτεροι κατασκευάζουν ένα πάνελ 4 μ Χ2,5 μ. που θα χρησιμοποιηθεί ως “πλάτη” για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις. Και το βραδάκι οποίος θέλει μπορεί να κατηφορίσει προς το θεατράκι της παραλίας για τη Χορευτική παράσταση της Μαριλένας Λιάγκρή “Ο μικρός πρίγκιπας”.

Και το διήμερο 26 και 27 Ιουνίου, από τις 7.30 μμ, από το Λαογραφικό Μουσείο, ξεκινά για τις γειτονιές της Ν. Κίου, η περιπατητική performance, με τίτλο ” ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ “, κατάληξη ενός τρίμηνου σεμιναρίου της εξαιρετικής δασκάλας – σκηνοθέτιδας Αιμιλίας Βάλβη, με την Δημοτική Θεατρική Σκηνή Ν. Κίου (καλλιτεχνική διεύθυνση Γιάννης Σαρηγιάννης).

Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, στο 4ημερο θύμησης και ελπίδας.

Γιατί η Μικρασία ζει και θα ζει μέσα από τέτοιες δράσεις!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ