Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΗΛΕΙΑ: Μυστήριο με τον 45χρονο που βρέθηκε νεκρός στον Άγιο Ηλία

ΗΛΕΙΑ: Μυστήριο με τον 45χρονο που βρέθηκε νεκρός στον Άγιο Ηλία

Γλίστρησε και έπεσε ή όχι;

Πέπλο μυστηρίου τυλίγει την υπόθεση του 45χρονου Χ.Τ., που το απόγευμα της περασμένης Κυριακής εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από λουόμενους στην παραλία του Αγίου Ηλία στον Πύργο, στη θέση Λουκαταίικα. Έρευνες πραγματοποιούν οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να εξακριβώσουν τα αίτια του θανάτου του άτυχου άνδρα, που μια μέρα νωρίτερα είχε δηλωθεί στις αστυνομικές αρχές η εξαφάνισή του από την περιοχή της Κουρούτας βραδινές ώρες.

Ειδικότερα, ήταν μετά τις 8 το απόγευμα όταν ο 45χρονος, κάτοικος Αμαλιάδας, βρέθηκε δίπλα από βραχώδη έκταση, πεσμένος μπρούμυτα και με το κεφάλι μέσα στη θάλασσα. Αυτόπτες μάρτυρες που είδαν με τα μάτια τους το σώμα του άνδρα στο σημείο, έσπευσαν να δουν την κατάστασή του. Το θέαμα που αντίκρισαν σοκαριστικό, μιας και ο 45χρονος είχε μετατρέψει το μπλε χρώμα της θάλασσας σε κόκκινο, εξαιτίας της ακατάσχετης αιμορραγίας από τραύματα που είχε στο κεφάλι.

Ήταν αργά!

Άμεσα στο σημείο κλήθηκαν η αστυνομία και το ΕΚΑΒ από τους λουόμενους που τον εντόπισαν. Η πρόσβαση ωστόσο στο σημείο από τους τραυματιοφορείς έγινε με τα πόδια, μιας και η μορφολογία του εδάφους δεν επέτρεπε σε όχημα την προσέγγιση.

Ωστόσο, το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ κατά την παρουσία του στο σημείο επιβεβαίωσε τον θάνατο του άτυχου άνδρα, μεταφέροντάς τον στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου και η σορός του αναγνωρίστηκε από την αδερφή του.

Η νεκροψία θα «ρίξει φως»!

Ο τόπος από τον οποίο προέρχεται και αυτός στον οποίο βρέθηκε το σώμα του 45χρονου δημιουργούν πολλά ερωτηματικά, με τη νεκροψία/ νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών να αναμένεται να «ρίξει φως» στα αίτια του θανάτου του και στο αν πρόκειται για ατύχημα.

Θανατηφόρο γλίστρημα;

Μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο και επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια που βρίσκονταν στη θάλασσα είδαν έναν άνδρα να περπατά στα βράχια και μετά από λίγες στιγμές τον είδαν πεσμένο πάνω σε αυτά, πιθανότατα ύστερα από γλίστρημα που του προκάλεσε και το θανάσιμο χτύπημα στο κεφάλι.

Οι συγκεκριμένες ωστόσο πληροφορίες αναμένεται να ελεγχθούν για την εγκυρότητά τους από τις αρχές.

Εξαφανισμένος μια ημέρα!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μια ημέρα νωρίτερα είχε δηλωθεί η εξαφάνιση του άτυχου άνδρα στις Αστυνομικές Αρχές Ήλιδας από την περιοχή της Κουρούτας. Μάλιστα, ο 45χρονος φέρεται να έφυγε από το σπίτι στο οποίο διέμενε με τη μητέρα του βραδινές ώρες, με συγγενικά του πρόσωπα να έχουν τελευταία φορά επαφή μαζί του περί τις 11:30 μ.μ.
Το Λιμεναρχείο Κατακόλου βρίσκεται ήδη στη διαδικασία προανάκρισης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου από τις βραδινές ώρες της Κυριακής, προκειμένου να «πέσει φως» στην υπόθεση και να γίνει γνωστό πως βρέθηκε στο σημείο εκείνο, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του.

Είχε εξαφανισθεί παλαιότερα ξανά!

Όσον αφορά τη ζωή του 45χρονου, πηγές αναφέρουν πως αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν είχε και πάλι φύγει από το σπίτι του. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ που δηλώθηκε η εξαφάνισή του ο 45χρονος είχε καλέσει ταξί το οποίο τον παρέλαβε από την οικία του και τον μετέφερε στην περιοχή της Κουρούτας, το τελευταίο σημείο πριν χαθούν εντελώς τα ίχνη του.
Ανακοίνωση Λιμενικού Σώματος

Σε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο συμβάν προχώρησε το Λιμενικό Σώμα, αναφέροντας τα εξής: «Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΑΓΙΟΣ ΗΛΙΑΣ” Δήμου Πύργου Ν. Ηλείας, 45χρονος ημεδαπός. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμεναρχείο Κατακόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής».

Η κηδεία

Η νεκρώσιμος ακολουθία του 45χρονου έχει οριστεί για αύριο και ώρα 10 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα. Ωστόσο με την ιατροδικαστική εξέταση να μην έχει γίνει ακόμη, ενδέχεται να υπάρξει αλλαγή ώρας στην ακολουθία σε περίπτωση που η εξέταση δεν ολοκληρωθεί σήμερα.

Η εφ. «Πατρίς» και το Patrisnews, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ