Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ - Ναύπλιο: Κατηγορούμενος εμφάνισε όπλο κατά την συνεδρίαση του δικαστηρίου -...

ΒΙΝΤΕΟ – Ναύπλιο: Κατηγορούμενος εμφάνισε όπλο κατά την συνεδρίαση του δικαστηρίου – Ανάγκη για αύξηση των μέτρων ασφαλείας


Άτομο το οποίο δικαζόταν σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου για παράβαση του νόμου περί όπλων εμφάνισε όπλο στους δικαστές κατά την εκδίκαση της υποθέσεώς του.

Ο δικηγόρος, κ. Θέμης Πλακοκέφαλος, ο οποίος και βρισκόταν στην αίθουσα και περιγράφει το όπως έγινε το περιστατικό μιλά στην κάμερα του argonafplia.gr και αναφέρει πως ο κατηγορούμενος (για υπόθεση οπλοφορίας) δεν απείλησε με το όπλο εν τούτοις υπάρχει θέμα με την ασφάλεια του χώρου, ενώ μιλά και ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, κ. Αντώνης Λιόλιος και χαρακτηρίζει το περιστατικό “πρωτόγνωρο”. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη.

Από το περιστατικό αυτό είναι φανερό πως προκύπτει προβληματισμός από την έλλειψη ελέγχου κατά την είσοδο στο Δικαστικό Μέγαρο και όπως αναφέρει και ο κ. Πλακοκέφαλος “η ασφάλεια είναι ελλιπέστατη. Σε άλλα δικαστήρια της χώρας υπάρχει έλεγχος από μηχανήματα κατά την είσοδο, φαίνεται ότι και στο Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου, όπου εκδικάζονται φυσικά πολύ σοβαρές υποθέσεις και σε δεύτερο βαθμό (Εφετείο) είναι ανάγκη έστω τώρα να υπάρξει αύξηση των μέτρων ασφαλείας.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ