Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ - Γ. Γαβρήλος: Ο ΕΛΓΑ δεν μπορεί να σιωπά για τις...

ΒΙΝΤΕΟ – Γ. Γαβρήλος: Ο ΕΛΓΑ δεν μπορεί να σιωπά για τις ζημιές στην καρπόδεση των ελιών

Ο πολιτευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, εργατολόγος Γιώργος Γαβρήλος μιλά στην κάμερα του argonafplia.gr για το θέμα που έχει προκύψει με την καρπόδεση των ελιών και ζητά ο ΕΛΓΑ να δει εκ νέου τον Κανονισμό του.

“Ο ΕΛΓΑ θα έπρεπε αν βγει έξω και να κάνει διάγνωση του προβλήματος των παραγωγών οι οποίοι εισφέρουν” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ Γαβρήλος και καλεί την Πολιτεία να προστατέψει του καλλιεργητές της Αργολίδας.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο

Ο κ. Γαβρήλος επίσης αναφέρει:

Τα τελευταία έτη οι αγρότες μας είναι εκτεθειμένοι σε νέα ακραία καιρικά φαινόμενα. Συνεχίζουν να πληρώνουν εισφορές στον ΕΛΓΑ, αλλά δυστυχώς μένουν χωρίς ασφάλεια σε νέες ζημιές, που προέρχονται κατά κύριο λόγο από την κλιματική αλλαγή. Για άλλη μια χρονιά, οι καλλιεργητές ελιάς βλέπουν τα δέντρα τους να πλήττονται από τις υψηλές θερμοκρασίες και να καταστρέφεται η καρπόδεσή τους και ο ΕΛΓΑ να σιωπά. Δεν μπορεί να κρύβεται ο ΕΛΓΑ πίσω από ερμηνείες ενός ξεπερασμένου Κανονισμού. Δεν μπορεί να μένει απροστάτευτος και χωρίς ασφάλεια ο καλλιεργητής ελιάς μπροστά σε φαινόμενα που επαναλαμβάνονται. Η Αργολίδα και η παραγωγή ελιάς και ελαιόλαδου πλήττονται για άλλη μια φορά και η κυβέρνηση παρακολουθεί αδιάφορη την καταστροφή. Να βγουν τώρα οι εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ και της κυβέρνησης και να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα. Ο αγρότης συνεχίζει να είναι ο πιο εκτεθειμένος από τις πολιτικές ακρίβειας της κυβέρνησης και δυστυχώς οδηγούμαστε με ευθύνη της σε εγκατάλειψη των καλλιεργειών και της παραγωγής.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ