Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜαθητές κατασκεύασαν διαδραστικό χάρτη με τα σημαντικά σημεία στο Ιστορικό Κέντρο του...

Μαθητές κατασκεύασαν διαδραστικό χάρτη με τα σημαντικά σημεία στο Ιστορικό Κέντρο του Ναυπλίου

Οι μαθητές των τμημάτων Β3 και Β5 του σχολείου μας στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων κατασκεύασαν ένα διαδραστικό χάρτη με τα σημαντικά σημεία στο Ιστορικό Κέντρο του Ναυπλίου, πληροφορίες για αυτά και κουίζ για κάθε ένα από τα σημεία αυτά.

Οι περιγραφές των σημείων έγιναν στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Οι μαθητές βγήκαν για τις 2 ημέρες του Σαββατοκύριακου στην παλαιά πόλη και μοίρασαν στον κόσμο και σε καταστήματα ειδικά καρτελάκια που είχαν φτιάξει με τον κωδικό QR του διαδραστικού χάρτη και το σήμα του σχολείου.
Τον χάρτη μπορείτε να τον δείτε παρακάτω, να διαβάσετε τις πληροφορίες που συνέταξαν οι μαθητές και μαθήτριες και να απαντήσετε στα κουίζ.
Οι μαθητές-τριες μέσα από αυτή την προσπάθεια κατάφεραν πολλά πράγματα: να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο τους, να μάθουν περισσότερα για τα ιστορικά σημεία της πόλης, να χρησιμοποιήσουν νέα εργαλεία και τεχνολογίες, να γράψουν και να εκφραστούν στα αγγλικά, να συνεργαστούν μεταξύ τους, να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, να επικοινωνήσουν την σχολική τους εργασία με ανθρώπους έξω από το σχολείο, να αναπτύξουν διαθεματικά το θέμα τους.
Υπεύθυνος καθηγητής είναι ο κ. Ανδρέας Καρίβαλης.
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ