Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ -Ι.Σ. Αργολίδας: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας εργαστηριακών ιατρών

ΒΙΝΤΕΟ -Ι.Σ. Αργολίδας: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας εργαστηριακών ιατρών

Με αφορμή τη νέα τριήμερη απεργία των εργαστηριακών ιατρών, η οποία ξεκίνησε χθες 26 Μαΐου, στην κάμερα του argonafplia.gr μίλησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, κ. Κώστας Κατσαρός τονίζοντας ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε συνεννόηση και με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στηρίζουν τα αιτήματα των εργαστηριακών ιατρών.

Επίσης μιλά και η ιατρός μικροβιολόγος και πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κα. Δήμητρα Στεφανοπούλου-Μαυρομμάτη

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας στηρίζει την κινητοποίηση διαμαρτυρίας στις 26, 27 και 28 Μαΐου των Εργαστηριακών Ιατρών. Σήμερα, με την ομόφωνη υποστήριξη των αιτημάτων των συναδέλφων από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, οι κινητοποιήσεις αποκτούν νέα δυναμική και ενισχύονται.

Οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, βιώνουν μία βίαιη οικονομική αφαίμαξη, μέσω του claw back που τους επιβάλλεται από τον οργανισμό. Ο μηχανισμός αυτός απαιτεί αναδρομική επιστροφή χρημάτων και είναι δυσβάσταχτος. Είναι ένα μέτρο άδικο που απειλεί τη βιωσιμότητα των μικρών διαγνωστικών εργαστηρίων. Η κατάργησή του είναι στρατηγικός στόχος του ιατρικού κόσμου.
Δεν ξεχνάμε ότι από την αρχή της πανδημίας οι συνάδελφοι στέκονται δίπλα στον ασθενή και στηρίζουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα για την Υγεία!
Για το καλό της Δημόσιας Υγείας!

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ