Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΕξωραϊστική δράση στην Τ.Κ. Πουλίθρων: “Ομορφαίνουμε τον τόπο μας!”

Εξωραϊστική δράση στην Τ.Κ. Πουλίθρων: “Ομορφαίνουμε τον τόπο μας!”

Ο Σύλλογός μας, στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτιστικών δράσεων και δράσεων εξωραϊσμού της Τ.Κ.Πουλίθρων, πριν λίγες μέρες υλοποίησε δράση για την αποκατάσταση την όψης του τοιχίου της παραλίας «Σχοινάκι».

Πριν μερικά χρόνια, η απομονωμένη παραλία «Σχοινάκι» που βρίσκεται εκτός του οικισμού των Πουλίθρων (Ε.Ο. Πούλιθρα-Λεωνιδίου) και αποτελεί κρυμμένο διαμάντι της περιοχής και αγαπημένη παραλία πολλών, έχασε την φυσική ομορφιά της λόγω των απαιτούμενων έργων που έγιναν για την προστασία του δρόμου.

Για να μην καταρρεύσει ο δρόμος, κατασκευάστηκε με έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου τοιχίο από μπετόν, με σκάλες και κιγκλίδωμα για την πρόσβασή στην παραλία.

Το έργο βέβαια, προκάλεσε την αλλοίωση του τοπίου και του χαρακτήρα της. Την κατάσταση του τοιχίου και της παραλίας, πριν την εξωραϊστική επέμβαση, μπορείτε να δείτε στην παρακάτω παρακάτω εικόνα:

Ως Σύλλογος, θέλοντας να αποκαταστήσουμε την όψη της παραλίας και να την ξανακάνουμε πόλο έλξης των κατοίκων και των επισκεπτών, προβήκαμε στη υλοποίηση καλλιτεχνικού έργου (wall painting), το οποίο λειτουργεί ως «καμουφλάζ» του μπετού ενώ παράλληλα στέλνει και ένα μήνυμα σχετικά με την προστασία της άγριας χλωρίδας και πανίδας της περιοχής.

Ενημερωτικά, η Τ.Κ. Πουλίθρων, ανήκει από το 2016 στο Δίκτυο Natura 2000, με το κωδικό όνομα GR2520005: MONI ELONAS KAI CHARADRA LEONIDIOU – SPILAIO MANA KAI GALAZIA LIMNI.

Το έργο υλοποιήθηκε από τον Γερμανό καλλιτέχνη “Lake” (Christian Whale), με την εθελοντική συμμετοχή μελών του Συλλόγου «Η Πολίχνη» και του Αναρριχητικού – Ορειβατικού Συλλόγου Λεωνιδίου (Α.Ο.Σ.Λ.) και αναπαριστά 3 άγρια ζώα της πανίδας μας (χελώνα, γεράκι, αλεπού) και στοιχεία της χλωρίδας. Το κόστος των υλικών καλύφθηκε από τον Σύλλογο και με χορηγία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατόπιν ενημέρωσης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, που ενέκρινε και επικρότησε τη δράση αυτή και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό!

Παράλληλα με το wall painting, έγινε συντήρηση των κιγκλιδωμάτων πρόσβασης που είχαν οξυδωθεί από την θαλασσινή αύρα και τοποθετήθηκε στην κορυφή του τοιχίου, σε συνεργασία με την Τ.Κ. Πουλίθρων, ξύλινο παγκάκι για να μπορούν οι επισκέπτες να ξαποστάσουν και να απολαύσουν τη θέα.

Παρακαλούμε τους φίλους του συλλόγου, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής που θα επισκεφθούν την παραλία, να σεβαστούν το έργο και αν το φωτογραφήσουν για τα social media, να μην ξεχάσουν να προσθέσουν μαζί με την φωτογραφία τον χρήστη Πούλιθρα Κυνουρίας (facebook)!

Αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε το καλύτερο γι’ αυτόν, γιατί τα Πούλιθρα, εκτός από ένα υπέροχο μέρος για να ζεις, είναι και ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφθείς!

! Περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη «Lake» (Christian Whale ), μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του www.lake-oner.de

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ