Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΤο πανηγύρι της Τεγέας επιστρέφει μετά από δυο χρόνια απουσίας (video)

Το πανηγύρι της Τεγέας επιστρέφει μετά από δυο χρόνια απουσίας (video)

Το πανηγύρι της Τεγέας και η Παμπελοποννησιακή Έκθεση στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας  έγιναν για τελευταία φορά το 2019. Στη συνέχεια με την εμφάνιση της πανδημίας η λειτουργία τους διακόπηκε, δημιουργώντας μέσα στον Αύγουστο ένα σημαντικό κενό.

Πλήθος επισκεπτών από ολόκληρη την Πελοπόννησο ερχόταν στη Τεγέα για να γιορτάσει την Κοίμηση της Θεοτόκου στον ιστορικό ναό της και να κάνει τη βόλτα του  στους πάγκους των μικροπωλητών, κάτι που σταμάτησε. Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά φέτος και όλα δείχνουν ότι το πανηγύρι θα γίνει.

Σε συνέντευξη με τον κ. Βασίλη Ψυχογυιό, Πρόεδρο του Τεγεατικού Συνδέσμου μας ενημέρωσε ότι «όλα δείχνουν ότι φέτος η διοργάνωση μπορεί να πραγματοποιηθεί κανονικά».

Ο σύνδεσμος κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, όπως μας επισήμανε ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες για τη διοργάνωση τόσο της εμποροπανήγυρης όσο και της Παμπελοποννησιακής Έκθεσης.

Η φετινή διοργάνωση απαιτεί αρκετή δουλειά και συντονισμό για να καταφέρει να είναι επιτυχής. Ιδιαίτερα φέτος που ο κόσμος που θα επισκεφτεί το πανηγύρι θα είναι πολύς λόγω του εγκλεισμού του στα σπίτια του.

«Σκοπός να συνεχίσουμε την παράδοση και να γίνει μια σωστή διοργάνωση και ομαλή, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος»

Στην ερώτηση ποια θα είναι τα μέτρα προστασίας που θα τηρηθούν ο κ. Ψυχογυιός απάντησε ότι θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζει το κράτος και για άλλες εμποροπανηγύρεις που έχουν γίνει αυτό το διάστημα.

Όσον αφορά τη διοργάνωση ο  Τεγεατικός Σύνδεσμος θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το δήμο Τρίπολης και το Οικονομικό Επιμελητήριο.

«Όλοι αυτοί οι φορείς και  πρωτίστως ο Τεγεατικός  θέλουμε να έχουμε μια ομαλή, επιτυχημένη διοργάνωση, ώστε η πατρίδα μας, η Τεγέα, η Αρκαδία να προβληθεί όπως πρέπει μέσα από αυτή την εκδήλωση»

Τέλος, το γεγονός ότι το πανηγύρι δεν έχει πραγματοποιηθεί από το 2019 δεν είχε καταστροφικές συνέπειες για το Σύνδεσμο αλλά περιόρισε τη δυνατότητα του για να προσφέρει στην κοινωνία. Όπως τόνισε ο κ. Ψυχογυιός ο σύνδεσμος είναι ένα κοινωφελές σωματείο, οπότε οποιαδήποτε έσοδα του στόχο έχουν την ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου.

Αγγελική Γεωργοπούλου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ