Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΠερισσότεροι θα είναι φέτος οι εισακτέοι από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις για τις...

Περισσότεροι θα είναι φέτος οι εισακτέοι από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις για τις στρατιωτικές σχολές

Περισσότεροι θα είναι φέτος οι εισακτέοι από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις για τις στρατιωτικές σχολές όπως προβλέπεται από το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε και σύμφωνα με το οποίο ο συνολικός αριθμός των εισακτέων της συγκεκριμένης κατηγορίας σχολών θα είναι αυξημένος κατα 103 σε σχέση με το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Ωστόσο η αύξηση αφορά μόνο τις σχολές υπαξιωματικών ενώ στον αντίποδα, όπως σημειώνει η Καθημερινή, έχει μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων στις σχολές των αξιωματικών (Ευελπίδων, Ικάρων, Ναυτικών Δοκίμων).

Συνολικά στις στρατιωτικές σχολές από τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις θα εισαχθούν 1.438 υποψήφιοι έναντι των 1.335 του 2021.

Συγκεκριμένα:

  • Στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ – σχολές αξιωματικών) δίνονται 589 θέσεις έναντι 756 το 2021
  • Στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ, δηλαδή το Ιατρικό το Οδοντριατικό, το Φαρμακευτικό, το Κτηνιατρικό, το Νομικό, το Οικονομικό και το Τμήμα Ψυχολόγων) δίνονται 133 θέσεις έναντι 131 το 2021
  • Στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) δίνονται 716 θέσεις από 579 το 2021.

Δείτε το ΦΕΚ για τους εισακτέους σε στρατιωτικές σχολές απο τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις

Πανελλήνιες 2022: Τι αλλάζει φέτος για τους υποψηφίους

  • Καταργείται το διπλό μηχανογραφικό
  • Ανακοίνωση των βάσεων μέχρι 10 Αυγούστου
  • Το μηχανογραφικό των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις από 17/5
  • Μείωση του ελάχιστους ύψους για τα κορίτσια στην Αστυνομία , το Λιμενικό και την
  • Πυροσβεστική.
  • Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής παίρνει υπόψη τις επιδόσεις των υποψηφίων

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Το διάστημα 3 – 10 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 2 μέχρι 17 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων. Η αρχή των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Πανελλαδικές 2022: Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής: ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Πηγή: Νewsbomb.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ