Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΕπερώτηση Κωνσταντίνας Νικολάκου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για το Σύστημα Τηλεϊατρικής-Τηλεφροντίδας

Επερώτηση Κωνσταντίνας Νικολάκου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για το Σύστημα Τηλεϊατρικής-Τηλεφροντίδας

Επερώτηση προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου Θέμα: «Υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» με τίτλο: Σύστημα Τηλεϊατρικής-Τηλεφροντίδας για την αντιμετώπιση έκτακτων/επειγόντων ιατρικών περιστατικών ειδικών πληθυσμιακών ομάδων της
περιοχής εφαρμογής της Στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ»

Με την με αριθμ. πρωτ. 365/16.05.2022 (με ΑΔΑ: 96ΖΜ46ΜΩΑ0-1ΟΗ) πρόσκληση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΤΑΠΤοΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020», που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Παναγιώτης Νίκας, σχετικά με την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» με τίτλο: «Σύστημα Τηλεϊατρικής-Τηλεφροντίδας για την αντιμετώπιση έκτακτων/επειγόντων ιατρικών περιστατικών ειδικών πληθυσμιακών ομάδων της περιοχής εφαρμογής της Στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ», προϋπολογισμού 1.200.000€, καλούνται οι δυνητικοί δικαιούχοι να υποβάλλουν προτάσεις προς αξιολόγηση για την υλοποίηση του εν λόγω έργου.

Ωφελούμενοι της συγκεκριμένης δράσης είναι άτομα ειδικών πληθυσμιακών ομάδων που κατοικούν εκτός αστικού ιστού των Δήμων Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και Τρίπολης.
Στόχος της δράσης είναι η αξιοποίηση καινοτόμων συστημάτων και σύγχρονων τεχνολογιών για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου αντιμετώπισης έκτακτων ιατρικών περιστατικών, βελτιώνοντας παράλληλα το επίπεδο διαβίωσης τους.

Με την με αριθμ. πρωτ.389/20.05.2022 απόφαση (με ΑΔΑ: ΨΙΜΡ46ΜΩΑ0-7Τ6), που υπογράφει πάλι ο κ.Περιφερειάρχης, ανακαλείται η ανωτέρω πρόσκληση που αφορά το συγκεκριμένο έργο με το αιτιολογικό ότι ο υπογράφων-κ.Παναγιώτης Νίκας δε συμφωνεί με την επιλογή της διαδικασίας άμεσης αξιολόγησης!

Με δεδομένο ότι η πρόσκληση της υποβολής προτάσεων έχει ημερομηνία 16.5.2022 και η ανάκληση της έχει ημερομηνία 20.05.2022 (δηλαδή χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) ημερών), ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:
 Τι μεσολάβησε μέσα σε τέσσερις (4) ημέρες ώστε ο Περιφερειάρχης να αλλάξει
γνώμη ως προς την επιλογή της διαδικασίας αξιολόγησης και να ανακαλέσει την
ανωτέρω πρόσκληση, όπου ο ίδιος είχε υπογράψει;
 Είχε λάβει γνώση ο κ.Νίκας των ειδικών όρων της πρόσκλησης πριν την υπογράψει;

 Η απόφαση για την ανάρτηση των προσκλήσεων της «ΤΑΠΤοΚ» λαμβάνεται από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της εταιρείας;
 Έχετε τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης για την απόφαση ανάκλησης;
 Υπάρχει ανταγωνιστικό ενδιαφέρον για υποβολή πρότασης;
 Από την ημερομηνία ανάρτησης της πρόσκλησης μέχρι την ημερομηνία
ανάκλησης της είχαν υποβληθεί σχετικά αιτήματα από τους δυνητικούς
δικαιούχους προς αξιολόγηση;

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Κωνσταντίνα Νικολάκου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ