Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ: Ο Ραφαήλ Μπαρού μιλά για φαινόμενα παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας από...

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Ραφαήλ Μπαρού μιλά για φαινόμενα παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας από κάποιες τουριστικές επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίας-Ερμιονίδας, κ. Ραφαήλ Μπαρού μιλά στην κάμερα του argonafplia.gr για περιστατικά από κάποιες τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις που έχουν εντοπιστεί να μην εφαρμόζουν την εργατική νομοθεσία και κρούει “τον κώδωνα του κινδύνου”.

Αναλυτικά και η πρόσφατη ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου


Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν, μια σεζόν που όλα δείχνουν πως μετά από 2 χρόνια οδεύουμε σε μια “κανονική” σεζόν.

Τα μηνύματα μέχρι στιγμής ενθαρρυντικά όσο αφορά την επισκεψιμότητα και τις εισπράξεις, αποθαρρυντικά όσο αφορά τις εργασιακές σχέσεις, τους όρους αμοιβής και εργασίας.
Με το καλημέρα τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις εντοπίστηκαν να παρανομούν με αδήλωτους εργαζόμενους, με εργαζόμενους να υπερβαίνουν το νόμιμο ωράριο και μια σειρά ακόμη παρανομιών.
Είναι πλέον αντιληπτό στον καθένα πως οι εργαζόμενοι του κλάδου Επισιτισμού – Τουρισμού είναι έρμαιο στις διαθέσεις των κακόβουλων εργοδοτών.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΩΣ ΓΕΝΙΚΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΜΕΣΑ!!!!!

Πάντα όμως θα υπάρχει ο τρόπος για να ξεφεύγουν οι εργοδότες από τις υποχρεώσεις τους.
Σε έξαρση είναι λοιπόν το φαινόμενο τα ξενοδοχεία να προσλαμβάνουν προσωπικό από τα γραφεία ευρέσεως εργασίας (δουλεμπορικά) ώστε να αποφεύγουν την εφαρμογή της κλαδικής Σύμβασης και να αμείβουν το προσωπικό αυτό με τον κατώτατο μισθό.
Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά λοιπόν οι ατομικές συμβάσεις με κατωτέρους μισθούς από την κλαδική Σύμβαση Εργασίας και αμοιβές «κάτω από το τραπέζι» μαύρες αποδοχές είναι ο κανόνας.

Τώρα λοιπόν που ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε, συγκεκριμένα ξενοδοχεία προχωρούν σε « σεισάχθεια» ώστε να γλυτώσουν μισθολογικό κόστος ενώ υπάρχει νομολογία για το συγκεκριμένο θέμα από τον Άρειο Πάγο με Α.Π. 1174/2017.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ 100.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΛΙΑΣ – ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ