Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΠοιες απουσίες μαθητών θα σβηστούν -Τι αναφέρει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

Ποιες απουσίες μαθητών θα σβηστούν -Τι αναφέρει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

Εγκύκλιο με την οποία ρυθμίζονται οι απουσίες που καταγράφηκαν στα σχολεία τη φετινή χρονιά εξέδωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Στην εγκύκλιο για τα σχολεία επισημαίνεται ότι «κατόπιν ερωτημάτων που αφορούν στη φοίτηση μαθητών/τριών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας / Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, σας ενημερώνουμε ότι οι απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρισθεί ή θα καταχωρισθούν και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας ή σχολικές αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται υπό την εποπτεία και έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. π.χ. συμμετοχή σε πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες, δεν θα προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Διδασκόντων κατά το σχολικό έτος 2021-22».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εγκύκλιος αφορά, κυρίως, απουσίες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό (επαφή με κρούσμα, κρούσμα στο οικογενειακό περιβάλλον, νόσηση κ.ό.κ.).

Πότε κλείνουν σχολεία και νηπιαγωγεία για καλοκαίρι
Υπενθυμίζεται ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία φέτος θα κλείσουν στις 15 Ιουνίου 2022. Σε ό,τι αφορά τα γυμνάσια, η ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα γυμνάσια ορίζεται η Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 (δεν θα γίνουν μαθήματα στις 30 Μαΐου).

Για τις εξετάσεις στα γυμνάσια, στην εγκύκλιο το υπουργείου Παιδείας έχει διευκρινίσει τα εξής:
• Οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα μαθήματα της Ομάδας Α΄ διεξάγονται σε εξεταστική περίοδο που διαρκεί από την 1η έως τη 15η Ιουνίου.
• Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των μαθημάτων ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και ανακοινώνεται από τον διευθυντή του Γυμνασίου στους μαθητές, τρεις (3) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

Η ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα γενικά λύκεια ορίζεται η Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, ημερομηνία κατά την οποία δεν διεξάγεται διδασκαλία. Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α’ και Β’ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ., διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022.

Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και ανακοινώνεται στους/στις μαθητές/τριες πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων. Η έκδοση των αποτελεσμάτων, μετά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου, θα γίνει μέχρι την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ