Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΞενάγηση στους μαθητές του Γ.Ε.Λ Λυγουριού στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου

Ξενάγηση στους μαθητές του Γ.Ε.Λ Λυγουριού στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου

Ξενάγηση στους μαθητές του Γ.Ε.Λ Λυγουριού στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου από τον καθηγητή κ. Β. Λαμπρινουδάκη.

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις 9 Μαΐου 2022, και αποτέλεσε μια αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές του ΓΕΛ Λυγουριού, τις εκπαιδευτικούς, Καψάλη Σοφία ΠΕ02 και Πλατή Φωτεινή ΠΕ02, στο πλαίσιο του πολιτιστικού τους προγράμματος: «Τα μνημεία του Ασκληπιείου διηγούνται τη γέννηση της Ιατρικής στην Επίδαυρο» .

Την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο παρακολούθησε και συμμετείχε η διευθύντρια του Σχολείου, κ. Ελένη Αγγελοπούλου , αρκετοί γονείς
καθώς και η Σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου κ. Βασιλική
Αλεξανδράκη. Μετά το τέλος της ξενάγησης ο κ. Βασίλειος Λαμπρινουδάκης καθώς και η ομάδα των συνεργατών του παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους το ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου , το οποίο έχει ως στόχο την προβολή της αυθεντικής εικόνας του μνημειακού συγκροτήματος και την προσφορά στους επισκέπτες μιας μοναδικής εμπειρίας: να γνωρίσουν και να βιώσουν τι ήταν και πώς λειτουργούσε το Ασκληπιείο Επιδαύρου κατά την Αρχαιότητα, καθώς και πώς η λατρεία των θεών και τα στοιχεία της φύσης (θέση, κλίμα, χλωρίδα, πανίδα, νερό ως βασικοί παράγοντες ίασης ) συνδυάστηκαν με την ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης.

Γ.Ε.Λ Λυγουριού

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ