Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔωρεάν Συμβουλευτική γονέων στο ΚΔΑΠ Ναυπλίου την Πέμπτη 12 Μαΐου

Δωρεάν Συμβουλευτική γονέων στο ΚΔΑΠ Ναυπλίου την Πέμπτη 12 Μαΐου

To ΚΔΑΠ Ναυπλίου σας ενημερώνει και σας προσκαλεί σε μία σειρά από συναντήσεις με γονείς, για τους γονείς, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, όπου θα συζητούνται διάφορες ενδιαφέρουσες θεματικές που αφορούν και που απασχολούν κάθε γονέα, κατά το “μεγάλωμα” των παιδιών του.

Οι συζητήσεις αυτές θα προσφέρουν στους γονείς που θα συμμετέχουν χρήσιμες συμβουλές, ιδέες και γνώσεις, με την αξιοποίηση και εφαρμογή των οποίων θα επωφελούνται τόσο τα ίδια τα παιδιά όσο και η οικογένεια συνολικά. Η πρόσκληση απευθύνεται σε κάθε γονέα που μπορεί να ενδιαφέρεται, είτε είναι εγγεγραμμένο το παιδί του στο ΚΔΑΠ μας, είτε όχι.
Για τον σκοπό αυτό, απευθυνθήκαμε στην εξαίρετη ψυχολόγο και οικογενειακή- συστημική ψυχοθεραπεύτρια, κα Γεωργία Χατζηνικολάου*, η οποία θα είναι η επιστημονική υπεύθυνη και θα συντονίζει τις συζητήσεις αυτές.
Η τρίτη κατά σειρά συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ΚΔΑΠ Ναυπλίου (Ικονίου 6) την  Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 στις 10.30 το πρωί. 
Η θεματική της δεύτερης συνάντησης θα έχει τίτλο “όταν τα παιδιά θυμώνουν”.
Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό, χρήσιμο και απαραίτητο συναίσθημα. Είναι μια φυσική αντίδραση του οργανισμού μας όταν νιώθουμε πως κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς απειλείται να χαθεί, είτε πρόκειται για τα προσωπικά μας όρια, είτε για την αξία μας κα.
Όπως όλοι θυμώνουμε, το ίδιο συμβαίνει και στα παιδιά. Ως γονείς, συχνά τρομάζουμε όταν το παιδί μας θυμώνει. Θεωρούμε πως είμαστε υπεύθυνοι για τα συναισθήματά του, πως κάτι κάνουμε λάθος στην ανατροφή του και αναρωτιόμαστε εάν με τη συμπεριφορά μας εν τέλει το βοηθάμε για να χτίσει μια εποικοδομητική διαχείριση του θυμού.
Στη συνάντησή μας, θα μιλήσουμε:
– για τα κρυμμένα συναισθήματα που υπάρχουν κάτω από το θυμό, όπως είναι ο φόβος, η λύπη, η αδικία και η ζήλια.
– για το μήνυμα που θέλει ο θυμός να μας μεταφέρει για το παιδί μας και για εμάς
-τι χρειάζεται να κάνουμε ως γονείς, προκειμένου να εκπαιδεύσουμε το παιδί μας να εκφράζει το θυμό του με ένα πιο λειτουργικό τρόπο. 
 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
Παρακαλούμε πολύ τους γονείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συνάντηση της Πέμπτης 12/05/2022, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Τεταρτη 11/05/2022, είτε μέσω email στο [email protected], είτε δηλώνοντάς το τηλεφωνικά στο προσωπικό του ΚΔΑΠ στο 2752028732.
Η συμμετοχή των γονέων στη συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί υποχρεωτικά με χρήση μάσκας.
Λίγα λόγια για την επιστημονική υπεύθυνη των συναντήσεων.
* Η Γεωργία Χατζηνικολάου είναι ψυχολόγος και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Σπούδασε Φιλοσοφία- Παιδαγωγική- Ψυχολογία (2002) από όπου ήρθε σε επαφή με διάφορα φιλοσοφικά ρεύματα σκέψης. Η ανάγκη της να γνωρίσει τον κόσμο- μέσα της και γύρω της- , την ώθησε να σπουδάσει Ψυχολογία (2007), αποκτώντας την άδεια άσκησης του επαγγέλματος του Ψυχολόγου. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη «Αντιμετώπιση του Πόνου» (2010), εκπονώντας την πτυχιακή της στην ιπποκρατική ιατρική: «Ο Πόνος και οι διαστάσεις του στην Ιπποκρατική συλλογή (τα ιπποκρατικά κείμενα)».
Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές της σπουδές ειδικεύτηκε στη συστημική – οικογενειακή ψυχοθεραπεία (2003-2007), μαθαίνοντας τεχνικές όπως το συστημικό ψυχόδραμα. Τα τελευταία χρόνια γνώρισε συμπληρωματικές τεχνικές, όπως το σύστημα συναισθηματικής ενδυνάμωσης Expansion Method.
Από το 2011 δραστηριοποιείται στην Αργολίδα (Κάντια και Ναύπλιο), όπου παρέχει τις υπηρεσίες της σε άτομα και σε οικογένειες, δια ζώσης και διαδικτυακά.
Από το 2017 συντονίζει ομάδες γονέων, κάνει ομιλίες και σεμινάρια. Είναι μητέρα δύο παιδιών.
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ