Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΝέα απάτη με θύμα ξενοδόχο - Πώς κατάφεραν να αποσπάσουν 21.000 ευρώ

Νέα απάτη με θύμα ξενοδόχο – Πώς κατάφεραν να αποσπάσουν 21.000 ευρώ

Πώς κατάφεραν να αποσπάσουν 21.000 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό

Όσο προχωράει η θερινή περίοδος, τόσο “φουντώνουν” οι απάτες σε βάρος επιχειρηματιών που απασχολούνται στον τουρισμό. Οι επιτήδειοι εξαπάτησαν άλλον έναν ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων και του απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό, αυτή τη φορά στην Χαλκιδική.

Οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το θύμα και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την κράτηση ενός δωματίου, ζητώντας να καταθέσουν τα χρήματα στον λογαριασμό του. Στη συνέχεια, του έστειλαν μήνυμα στο κινητό του, το οποίο παρέπεμπε σε περιβάλλον όμοιο με αυτό της επίσημης σελίδας της τράπεζας και του ζητούσε να μπει στον σύνδεσμο που περιείχε και να καταχωρήσει τους τραπεζικούς κωδικούς του, δήθεν για να επικυρωθεί η συναλλαγή.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν υποψιάστηκε την απάτη, καταχώρησε τα απόρρητα στοιχεία και έδωσε άθελά του πρόσβαση στους δράστες, οι οποίοι μετέφεραν από τον τραπεζικό λογαριασμό του σε άλλους το ποσό των 21.000 ευρώ! Το θύμα υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια, που ερευνά την διαδρομή του χρήματος για να ταυτοποιήσει αυτούς που το υπέκλεψαν.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ